4. jul 2003 11:36
tole o holesterolu je še prekleto res in pomeni največjo potegavščino....takšnega olja ne kupujte, iz principa, ker vas ima proizvajalec čisto zares za norca.....ker vi ste neumni, ker tega ne veste, a je tko...... Herman Teron
4. jul 2003 11:36
tole o holesterolu je še prekleto res in pomeni največjo potegavščino....takšnega olja ne kupujte, iz principa, ker vas ima proizvajalec čisto zares za norca.....ker vi ste neumni, ker tega ne veste, a je tko...... Herman Teron
4. jul 2003 11:51
Mislim, da pri marmeladi brez sladkorja z 100% sadnim deležem uporabijo namesto sladkorja zgoščen jabolčni sok.neznan uporabnik
4. jul 2003 11:59
Piše tudi, da je brez vseh umetnih sladil. Vijolica, a slučajno veš, kako se takšna marmelada naredi (recept)?
4. jul 2003 12:08
če je sadje zelo zrelo, in ga potem še vodo iz njega dobro prevreš, potem se naravni saldkor-fruktoza in glukoza zelo skoncentrira in je možno, da je marmelada sladka kljub temu.....odvisno od vrste sadja.... Herman Teron
4. jul 2003 13:04
Dobila sem eno knjigo, v kateri pise nekaj o teh stvareh brez sladkorja. Za osnovo je bolj vzeti sodje, ki je ze samo po sebi sladko, da marmelade niso prekisle. Kot konzervans deluje sam sladkor v sadju, pektin pa dadamo tako, da dodamo nekaj sadja, ki vsebuje veliko pektina, npr. surove kutine, tudi jabolka. Da se ne pokvari, je treba se vroco zmes vlivati v vroce ciste kozarce in zapreti tako, da ni dovoda kisika. Jaz sem po tabeli, ki je bila dodana v knjigi, zaprte kozarcke se pasterizirala. Marmelada je iz ribeza, sploh ni tako kisel, mmalo ze zakisli, a je super, meni so ze tako vsec ne prevec sladke stvari. Bom pa naredila se breskovo, figino in borovnicevo, upam, da ne bodo splesnele.neznan uporabnik
4. jul 2003 14:02
Katera knjiga pa je to? A se jo da kje dobiti?neznan uporabnik
7. avg 2003 9:43
Še enkrat prosim za naslov te knjige. Kmalu bi jo rabila!! Aljalja, saj nisi slučajno na dopustu? Alenka
7. avg 2003 14:47
Knjigo imam sposojemo, zato ne vem kje se jo da kupiti. Spolh ni neka knjiga, bolj zgleda kot navodila za uporabo stroja, se kar debela, z mehkimi platnicami: Andreja Grum, Ela Kovacic: KONZERVIRANJE IN ZMRZOVANJE ISBN: 86-7137-004-6 Knjiga o preizkusenih receptih za marmelade, vlozeno sadje in zelenjavo, knjiga o zmrzovanje zivil in pripravi jedi, ki jih najuspesneje zmrzujemo zalozba DOMUS ni neka nova knjiga, ze precej stara, zagotovo jo pa dobis v NUK-u ali kateri drugi knjiznici, ce ze ne za kupitneznan uporabnik
7. avg 2003 14:54
Najlepša hvala za odgovor. Jo grem še danes iskat. AlenkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gratinirani fuži s sirom in pršutom
Pečeni svaljki s pomako iz feta sira