7. sep 2009 8:47
Je fino, da zvonovi zvonijo. Enim paše, da imajo zastonj zvočno terapijo (zakaj bi vse uvažali iz tujega okolja, eksotika se vedno preplača?), drugi pa lahko življensko slabo voljo skanalizirajo na zvonove in prekleti hrup, ki ga povzročajo, zvonovi so krivi za vse!
Mene smetarji zbudijo navsezgodaj zjutraj. Pa je super, ker jutra so najlepša zjutraj.
Res pa je, da če so zvonovi preglasni, me otroci ne ubogajo, ker se ne slišimo. Če ne bi bilo zvonov, bi bilo vse čisto drugače. (Sicer pa obvladamo govorico telesa in komuniciramo tudi s pogledi..)
Kadar ob 18.45 zaslišim zvonove, postanem dobre volje, se spomnim na čas, ki sem ga preživela na vasi in sem morala biti ob 19.00 doma, tisti zvon mi je povedal koliko je ura in da moramo končati z brezskrbnimi igrami in lauf domov!
Ceneje kot tapison so čepki za ušesa, še cemejša in boljša odločitev pa je odločitev za dobro voljo, ne glede na vse. Ker grd ksiht in jeza itak nič ne spremenita.
In ker je po toči zvoniti prepozno (bogve če niso včasih na tak način razbijali elektriko v zraku?), je boljše, da zvonijo in da toče ni.
Lahko se pa kregamo.
japaja