5. sep 2009 21:57
Mi (vsaj jaz se štejem) pravi kofetarji vemo v čem je kavica najboljša:
moja zbirka džezvi:
Pozdravček!
5. sep 2009 21:57
Mi (vsaj jaz se štejem) pravi kofetarji vemo v čem je kavica najboljša:
moja zbirka džezvi:
Pozdravček!
5. sep 2009 22:40
Ooooooo ,kolk so luštne......povejte ,to prime na indukcijo...
lp goga
6. sep 2009 8:48
Nimam indukcije. Pa čeprav bi bila, jaz kavo zalivam. Se pravi, vodo segrejem skoraj do vrelišča in potem prelijem kavo, ki je v džezvi in je malenkost prepečena.
Pozdravček!
6. sep 2009 9:59
Dragička,najprej daš kavo v đezvo,popečeš in zaliješ z vodo,potem nič več ne kuhaš?Kaj pa to ,da mora trikrat v luft?
Indukcijo mislim nabavit,zato sprašujem....
lp goga
6. sep 2009 10:26
Gogad, V prazno džezvo dam kavo, postavim na ploščo za nekaj sekund, glih toliko, da parkrat premešam z žlico; odstavim in prelijem z vodo (voda ne sme zavreti - tik pred vreliščem). Dobro premešam, postavim nazaj na ploščo, držim ročico in ko se začne dvigovat je kavica gotova. Nedajbog, da mi se obrne ali pa začne vret... No, pravzaprav niti nima prostora! Tako kavo sem pripravljena zlit v odtok.
Kuham pa v džezvi po eno, izjemoma po dve kavici. Nikdar ne kuham več kav v eni džezvi.
Pozdravček!
6. sep 2009 18:36
Super ,dragička spet sem se nekaj nove3ga naučila.
lp goga
7. sep 2009 14:16
gogad, bakrena posoda ni za indukcijo - ne prime. LP
7. sep 2009 18:36
AVA hvala
7. sep 2009 19:47
Dragička, kje si se pa naučila tako kuhat kavo? Jaz sem slišala že vse možne verzije - da s kavo popečeš tudi sladkor, pa da ne sme zavreti, pa da mora trikrat gor, pa eni jo celo potem, ko že gre gor, še enkrat zalijejo... In vsi prisegajo, da je to prava kava :) Jaz priznam, da nisem "aklih", samo da učinkuje. Me pa zanima, kaj je najbolj prav.
7. sep 2009 19:51
Verjetno je tako - koliko kuharic, toliko verzij. Moja verzija je ta. Kako kuhaš in če je drugim dobro, tebi še boljše - to je "prava kava".
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Krompirjevi kroketi Saint-Florentin
Pekoče piščančje perutničke