28. avg 2009 22:07
Ja hvala, res ste prijazne ker ste se tako hitro odzvale!
@Vanja _v_ZDA grozdni žele delam že vsa leta, ampak še nikoli ga nisem delala z umetnim sladilom, sladkor sem dodala zato, ker se mi je zdelo, da bo žele tako bolj obstojen. Pa kot praviš, se da tudi brez. Želatine izabela niti ne rabi, to je eno tako napol divje, gosto grozdje, ki se takoj zgosti.Hvala za nasvet, se ga bom kar držala.
@rimljanka, imaš prav, pa saj nisem imela v mislih da bi se diabetična skupnost čezmerno naslajala z velikimi količinami želeja, bolj mi bo prišel žele prav za namaz čez kakšno tortno testo, pa tudi večina mojih prijateljev in celo njihovih otrok se zadnja leta izogiba sladkarijam. Hvala za začimbne ideje in nasvet z jabolki, ta mi bo prišel gotovo prav jeseni, ko bom vkuhavala kakšno manj strdljivo sadje.
@Lučka, ta recept že leta in leta gledam, povidl je delala moja nona. Naučila jo je pa gospa s Češke, ki je takrat (še pred prvo vojno) stanovala v njihovi hiši v Trstu. Enkrat poskusim, žal nimam domačih sliv (ma menda morajo biti medene bosanske).
Vsem hvala za nasvete, jutri , če ne bo take grozne vročine se bom kar lotila industrije.
Hvala za nasvete, bom pa vsekakor poročala o rezultatih.
nola