30. avg 2009 18:14
katra55, kakšna škoda pa nastane po zamrzovanju ostalih?
rimljanka - zasebno mnenje
30. avg 2009 18:14
katra55, kakšna škoda pa nastane po zamrzovanju ostalih?
30. avg 2009 20:31
katra55 je napisal/a: |
Sira ni priporočljivo zamrzovati. Edini mlečni izdelek, ki ga lahko zamrznemo brez škode je maslo.katra55 |
E pa *ebiga katra, odkod ti pa to. Kaj je narobe če zmrzneš ementalec ali ( recimo ) gaudo? ( čeprav ne razumem tega početja ). Edini mlečni izdelki, ki jih ne smeš zmrzniti so skuta pa, feta, pa mocarela ( se mi zdi ), ker po razmrzovanju imajo drugačno strukturo.
ežoj
30. avg 2009 20:42
No, s skuto je po zamrzovanju vse OK. Vedno imam zamrznjeno skuto, domačo, in je po odmrzovanju povsem enaka kot prej.
30. avg 2009 21:10
Se strinjam rimljanka,glede domače skute,vedno je ista ko se odmrzne. Drugače jaz tudi sir zamrznem kot je npr.Gauda ampak se po tem ko ga odmrzen rad drobi. ninkica
31. avg 2009 6:22
Tudi pri meni je tako - skuta se skoraj vedno najte v zmrzovalniku. Itak jo uporabljam za pečt. Trdi siri... sploh nobenega problema po odmrznitvi, Tako kot pravi Ninkica, mogoče se za spoznanje drobi. Parmezan pa dam v skrinjo, ko odprem vrečko..., da mi tista odprta vrečka ne straši po hladilniku.
Mozarelo in feto pa nikdar ne zmrzujem..., saj nimam potrebe - kupim je toliko, koliko je potrebujem.
POzdravček!
neznan uporabnik
31. avg 2009 12:29
In kako odtajate sire? v hladilniku ali na pultu? japaja
31. avg 2009 15:25
Jaz vedno sir in skuto tajam v hladilniku. ninkica
31. avg 2009 16:09
ežoj je napisal/a: | ||
E pa *ebiga katra, odkod ti pa to. ežoj |
7. avg 2012 13:41
moja mama obožuje sir in zato sem se odločil, da bi ji pripravil nekaj iz sira. po televiziji sem zasledil kako so jedli sir namakan v medu in povaljan v mletih orehih. to se mi j zdelo super saj ona obožuje tudi orehe. šel sem pogledat med recepte in našel recept ''sir z medom''. v tem receptu piše da naj se uporabi trd sir, jaz pa sem po TV videl da sir ki so ga jedli ni bil trdi sir. a bi vedel kdo kateri poltrdi sir bi bil najbolj primeren za to jed?
mali kuhar
7. avg 2012 14:08
jaz sem jedla na ta način pripravljen mlad kozji sir, večkrat pa sem videla v podobnih receptih uporabljeno gavdo.
LisaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pecivo iz bučk
Rižek z lososom