26. avg 2009 13:58
Pinka, čestitke in vso srečo! Upam, da enkrat tudi jaz dočakam ta dan. Sicer pa , Nina 88, ponudba montažne gradnje v Sloveniji v zadnjih letih eksponentno narašča. Malo počekiraj po netu, zakaj naj bi bila (osebno se strinjam in zelo navijam zanjo) bolj kvalitetna, okolju in tudi denarnici prijaznejša kot klasična. Tudi zaradi materiala seveda. Imaš pa cel kup ponudnikov. Od domačih prednjači Marles, pa Jelovica, potem so tu še Riko, Lumar, Smreka, Kager, Biva, Juting, Rihter, Pegydom, Jaris, Amera (kanadska hiša), več o honki najdeš tudi na montažne-hiše.com. Osebno sem si že kar nekaj vzorčnih hiš pogledala, med drugim sva šla v Marles na ogled dveh vzorčnih hiš, pa imam dve prijateljici, ki živita v montažnih hišah. Obe prezadovoljni, je pa tako, da si tudi pri lesenih hišah, recimo Honka, lahko sam izbereš, ali boš imel bodisi zunaj ali znotraj, steno iz lesenih brun ali so ti ljubše mavčne plošče, če pač ne želiš toliko lesenih površin.....Seveda izbiraš tudi debelino sten in se tako sam odločiš, koliko energije bo za tako hišo potrebno. Je enih par nizkoenergijskih atrijskih ali tudi nadstropnih noro dobrih. Nemška Libella ima t.i. 3-liter Haus, kar pomeni, da v kurilni sezoni na m3 porabiš zgolj 3 litre kurilnega olja. Tudi sama gradnja je hitrejša in uporabniku prijaznejša, saj so vsi deli proizvedeni v tovarni in se na gradbišču samo še "zložijo" skupaj. Skratka, premislita, osebno pa mislim, da sta napol na konju že s tem, da imata svojo parcelo, spoh, če kumunalna opremljenost ne bo problem. Veliko užitka ob prebiranju literature in ogledu možnosti! P.S. Pa ne misli, da delam v prodaji montažnih hiš, je pa res, da so sanje o tisti montažni - leseni - nizkoenergijski hiški, ki jo bom nekoč imela, moja obsesija. Pozdrav, helenag