23. avg 2009 22:14
Če se s črno nafto mažeš, je super: takoj si rjav in se ti ni treba sončiti, odpade še ena nevarnost - ne dobiš kožnega raka zaradi UV žarkov
lp
cervus
23. avg 2009 22:14
Če se s črno nafto mažeš, je super: takoj si rjav in se ti ni treba sončiti, odpade še ena nevarnost - ne dobiš kožnega raka zaradi UV žarkov
lp
cervus
23. avg 2009 22:16
Jaoooo, Elaphus je odkrila toplo vodooooo.
Pozdravček!
24. avg 2009 12:00
Pa komarji in ostale žuželke te tudi ne pikajo. reza
24. avg 2009 13:18
kako toplo vodo, dragička, nafto!!! (samo, na žalost, ne na mojem vrtu)
lp
cervus
24. avg 2009 14:26
kaj to je resnica z nafto ali je hec ekorenci
24. avg 2009 15:24
Kar se mene tiče, je hec.
lp
P.s. Ne glede na Terme 3000 ali nekaj podobnega, kjer se namakaš v eni rjavi mlakuži, ki smrdi kot ajznponarski pragovi, ampak počutje je po taki kopeli enkratno (če ne vohaš kopalk, ki smrdijo še po petem pranju )
cervus
Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 24. 2009 15:27
24. avg 2009 17:26
Pa tole: "Glicerin: ta sestavina je lahko sintetična, lahko pa je rastlinski glicerin. Slednji ni škodljiv."...Kolikor so mene uspeli naučit v dolgih letih študija, je glicerin ime za neko sestavino, ki je vedno ista, ne glede na izvor...(One of the most biologically important alcohols is 1,2,3-propanetriol, which is usually called glycerol or glycerin. Glycerol, HOCH2CH(OH)CH2OH...)
Pa še o robčkih: našemu prvemu smo ritko čistili izključno z vodo in po potrebi kakim navadnim milom, pa je imel vedno vneto (in jo ima še zdaj večkrat, ko uporabljamo navadni wc papir in včasih te robčke). Pri drugem smo pa skoraj vedno uporabljali robčke, pa sploh ne ve, kaj je to vneta ritka. Niti zdaj, ko uporabljamo iste pripomočke, kot za starejšega..
čoko
24. avg 2009 17:47
ekorenci je napisal/a: |
kaj to je resnica z nafto ali je hecekorenci |
Elaphusin (?) del je seveda hec, drugače pa je resnica tale: ogromno sintetičnih organskih snovi pridobijo iz nafte. Med drugim tudi jogurtove lončke, polivinil vrečke, razno bižuterijo, ki jo vesimo po sebi, embalažo za kozmetiko ... in seveda tudi organske spojine, ki so v kozmetiki.
Tisto o glicerinu, kar omenja čoko, je pa prav tako res: saj vitamin C, ki je 'umeten' (v raznih tabletah) je tudi popolnoma ista spojina kot tisti v limoni.
AtinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mango cheesecake brez peke
Vanilijeve rolice