10. sep 2009 10:00
tanca je napisal/a: |
Kako pa je s kombiniranjem rjave usnjene jakne? Sem gledala tisto v Promodu in se mi je zelo dopadla, vendar malo omahujem, saj verjetno ne bo šla k kakšnim črnim čevljem ali sivim hlačam...Ali se motim? S kakšnim šalom bi se lahko kombinirala? (Sama se precej slabo počutim v črni barvi, še posebno na zgornjem delu telesa in mi tudi tistih nekaj kosov oblačil samo visi v omari, saj se ne morem pripravit do uporabe)
tanca |
Tanca, če se v črni barvi slabo počutiš, potem ni nobenega razloga, da bi jo oblekla. Ideja kombiniranja je v tem, da po koncu rečemo: u, tole pa izvrstno izgleda, I am so hot that it hurts
Če nimaš rjavih dodatkov oziroma, če nimaš vsaj treh rjavih stvari, s katerimi bi šla tista rjava jaknica še zraven - potem se tudi rjavi jaknici odpovej. Mešanje rjavega in črnega in rjavega in sivega je zadeva, ki ima precej malo možnosti za uspeh (oziroma spada v zelo advanced level).
Nekaj namigov za rjavo jaknico (tista rjava v promodou je čisto okej, sama po sebi): Rjava se super kombinira z maso vseh barv čokolade (smo na kulinariki, a ne?) od svetle čokolade do temne, pa z barvo lešnikov, orhehov. In zraven daš lahko tudi barve vijole, višnje in kakšen smaragd, turkiz. Npr: jaz bi rjavo jaknico kombinirala s kakšno rjavo oblekico in zraven bi imela rjave šuhe in kakšno etno torbico in kakšen turkizen šal okoli pasu in kakšne lesene koralde okoli vratu ali pa kaj lesenega okoli zapestja. Ali pa bi nameto turkizne barve kaj kombinirala z vijola/višnja barvico (ta barva je za dodatke super, za večje kose pa čekiraj tisti del, ko govorimo o tem, katera barva gre na kak pigmentalni tip; colour me beautiful in te stvari). Potem bi rjavo jaknico lahko super kombinirala tudi s širokimi oker/lešnik hlačami in zraven puliji ali drugi puloverčki v rjavih barvah.... Potem se rjava jaknica v oktobru super kombinira z rjavotvidastimi krili in hlačami, v zimskih mesecih jo pa nosiš pod plaščem (namesto blazerja) in te ne more zebsti.
Načeloma se rjava lepo kombinira tudi z olivno zeleno, samo če daš preveč tega skupaj, tvegaš, da izpadeš prevel "jagrato" ali pa "vojaško" (v ne najboljšem pomenu besede), tako da se take kombinacije ponavadi ne iztečejo tako, kot smo mislili.
Samo, lepo te prosim, ne rjavega skupaj s črno in sivo....
Vendelina jr.