Pre-fall, oblačilni report za novo sezono

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

31. avg 2009 18:43

Si mi dala idejo. Tam nekje visi cart črna obleka brez rokavov, ki ne ve, s čem bi se skombinirala, razen trench coatom...Zdaj grem v lov za velikim pulovrom, čeprav mi manjka 1,25 cm.  Upam, da me na koncu ne bodo snemali za oddajo "What not to wear".

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 31. 2009 18:44

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

1. sep 2009 8:12

Vendy, sicer še ni pravi čas, ali pa vendar. Ko boš našla škornje s cevjo s ali xs, mi sporoči lokacijo, prosim. Že nekaj let si nisem kupila škornjev, ker si ne vzamem dovolj časa, da bi prečekirala ponudbo. Tisto kar pa na hitro vidim, je pa veliko preširoko za moja špičasta meča. mimika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. sep 2009 9:25

Mimika, te imam v mislih. Drugače pa so za naša vitka meča oblikovalci za prihajajočo sezono predstavili tudi škorenjce z vezalkami - imajo zadrgo in z vezalkami spredajpotem narediš ustrezen oprijem - je rahlo "začetek 20. stoletja izgled" - ampak zelo okej. Videla že nizkopetno in visokopetno varianto do sredine meč in do kolen na revijah in mislim, da bo tudi v trgovinah. Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

1. sep 2009 10:28

Sliši se dobro. Vezalke namreč. Ki si jih potem fiksiram na štrumpfpantelne in potem mi ne bodo več dol lezle:) Nisem vsega brala, sem pa prebrala tisto o poslovni modi in se še kako strinjam z Vendelino. Kako grozljivo je lahko videti uniformirana poslovna moda!? Prejšnji teden sem bila v Deželi vzhajajočega sonca in videti množice popolnoma enako oblečenih moških (za ženske tam ni veliko prostora v poslovnem svetu) je res doživetje. Že tako so vsi enaki (za tujce; vsaj na začetku) in potem so še tako uniformirano oblečeni ... Še moji predmeti poželenja: zgoraj omenjeni škornji z S ali XS tube, kratka usnjena jakna (ta ki jo imam si zasluži počitek), jeans krilo, kakovosten tanek puli ali pulover. Vsake info o tovrstni ponudbi bom zelo vesela. Izskustveno učenje ni po mojem okusu. Mimika

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

1. sep 2009 12:31

Šmrc.. Vendy.. mojo prošnjo po stajling smernicah za tiste ki NIMAMO S ali XS meč oz. škornjev si pa (po nesreči??, namerno??) kar prezrla??? Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Vendelina jr.  

1. sep 2009 13:44

Tinca, sorči, sem šla nazaj pogledat. Bodlni, praviš. Glej, pri 172 cm in tvoji 53 kg in 40-42 št, bi rekla, da so "bodlni" v tvojih očeh širši, kot pa jih vidijo drugi. Verjamem pa, da če imaš težave pri zapenjaju škornja, da stvar malo štrili ven iz povprečja. Imam znanko, ki ima enako kil kot ti, težavo s škornji, pa 20 cm manj in tudi ta problem in sva zadevo rešili, pa ni vrag, da ne bi še tvoje. Za začetek: totalno brez veze je taka meča skrivati. Ker pač najbolj pade v oči, tisto, kar na vse možne načine skrivamo. Ti kar lepo ostani v krilih do pod kolenom (ozek kroj, lahko pa tudi eksperimentiraš z A linijo). Ženstvenost delamo z boki, če ni žestvenosti tam, ti tudi "nogice za orožno dovoljenje" ne pomagajo))) Z oblačili preusmeri pozornost na zgornji del telesa. Tvoja postava ima itak rada lepo push-up-asto oprsje v kombinaciji s kakšnim V izrezom (ali učinkom tega, če je bluzica odpeta). Poleg tega imaš lepo polt in lepe srnica-okice - morda bi veljalo razmišljati o kakšni temnejši barvi las (kak odtenek bolj v srnasto smer, da bi obraz dobil lep okvir in bi oči prišle bolj do izraza?) Glede nog: vse noge boljše izgledajo v temnejši izvedbi. V nogavicah to pomeni zgolj in samo temne nogavice (izogibaj se vzorcem in zlasti mrežici), dokler pa ni za štumpfe, pa vztrajaj brez in če bo naravna zagorelost popustila, ti kar lepo z avtobronzatorjem namaži. Vse noge avtomatično bolje izgledajo, če imajo nekaj pete. Se mi zdi, da 6-7 cm zmoreš. Ta višina omogoča lepo ženstveno hojo. Pri visoki vzravnani hoji nihče ne opazi malo širših meč. Pri racanju in metanju stopal navzven pa vsi in to v petih sekundah.... Zelo visokih in zelo tenkih štikel ti ne bi svetovala, ker bo kontrast med meči in petami prevelik. Kašno srednje kompaktno peto vzemi. Ali pa kak stabilen čevelj s platformo. Pa tudi čevlji s polno naloženim podplatom so okej. Moraš pa biti previdna pri čevlji in sicer izogibaj se vsemu, kar bi ti optično skrajšalo nogo. Paščki - ne, hvala v vseh letnih časih, gležnarji, visoko zaprti čevlji, čevlji na vezalke...to pa jeseni/pozimi lahko ampak moraš imeti zraven obvezno zelo goste nogavice enake barve kot čevlji. Sploh bi ti svetovala, da imaš vedno enake barve nogavice in čevlje. Lahko imaš tudi vijola, temnordeče, temnomodre, temnosive, temnozelene čevlje...samo nogavice naj bodo zraven enake barve. Tudi ti svetujem, da se izogibaš čevljem, ki se pri prsth končajo z okroglino. Oglati konci in špice, to je zate. Glede škornjev in hude zime: A tisti Gačanovićevi škornji od Pekota, ki so izredno široki in imajo zadrgo do sredine tubusa, potem navzgor so pa tudi široki - a tistih tudi ne spraviš na nogo? Ker tisti so super za malo širša meča in sse lepo kombinirajo s poslovnimi oblačili? Drugače ima brand Buffalo tudi XL tubuse, prav tako kot XS tubuse. Čekiraj v Humanicu. Druga stvar, ki sploh ni slaba, so škorenjci na vezalke. Če imaš močnejša meča, bi izbrala tiste do sredine meč - te pa bi kombinirala z tvidastimi daljšimi krili (tako, da pokrije škorenj) in prešito jakno, podloženo z umetnim krznom - jaz nekaj podobnega nosim v kežual dnevnih, ko je plus minus pet stopinj okoli nule. Če je bolj mraz pa jakno zamenja z dolgim zimskim plaščem Za kežual džins izvedbe bi pa na tvojem mestu poskusila s kavbojskimi škornji. In notri lepo zatlačila džins, kupljen na moškem oddelku. In zraven imela super blazerček in umente bisere in prešito jaknico iz prejšnjega odstavka. Hope this helps. . Vendelina jr.

marsovka  

član od: 25.8.2009

sporočila: 18

1. sep 2009 16:10

Vendelina jr. je napisal/a:
Marsovka, to je okej za casual Friday. Pa recimo zelo okej je, če ima ženska kak sestanek na terenu ... Vendelina jr.
Hvala za nasvete! marsovka

evagirl  

član od: 4.10.2007

sporočila: 276

1. sep 2009 17:06

Joj a so letos res tok moderni škornji/gležnarji iz semiša brez pete...mi tko ne potegnejo. Pa vidla res polno različnih dolžin...od gležnja pa tudi tja nad koleno... rdeči,črni,bež... evagirl

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

1. sep 2009 18:01

evagirl je napisal/a:
Joj a so letos res tok moderni škornji/gležnarji iz semiša brez pete...mi tko ne potegnejo. Pa vidla res polno različnih dolžin...od gležnja pa tudi tja nad koleno... rdeči,črni,bež... evagirl
Meni so pa všeč. Od lani imam ene semiš škornje brez pete in ene gležnarje z mini petko, letos si bom pa še kake štikle nabavila. Škornji so edina stvar, ki mi je všeč pozimi :) Drugače jo zaradi mene lahko kar ukinejo. Zimo namreč. RadaJem Sporočilo je spremenil(a) RadaJem dne 01. 2009 18:01

Vendelina jr.  

1. sep 2009 18:32

Punce, če niste nad 175 cm, ostanite pri škornjih do kolen -v nasprotnem primeru bodo škornji nosili vas in ne obratno. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti