26. avg 2009 8:43
Jaz sem šla včeraj zopet melo po trgovinah, po dolgem času. Kupovala sem športne čevlje za hodit. Celo našla sem jih, in sem zelo vesela!!!
No, tole z barvami. Potrebno je vedet, kakšen je TEN kože, barva las in kakšen je nalič povprečno. Ker itak malo varira, včasih je recimo senčilo v sivih barvah, kdaj v zelenkastih, zlatih, vijola ipd. Ampak nekje pa je neka skupna nota; KAKO nalič zgleda.
Tudi barve so različne, rdečih je cel spekter, jasno. Ampak gre se za barvo v osnovi. Nekaterim določene barve NE PAŠEJO, pa pika.
Kar boste morale ugotoviti same. Lepo se postaviš pred ogledalo, pa primerjaš dva kosa različne barve, kateri se poda boljše. (pa ne se naslanjat na to, katera barva vam je osebno ljubša). In boste ugotovile, da nekatera oblačila, enakih krojev in znamk v različnih barvah delujejo totalno drugače na vas samih.
Ženske, ki se ne ličijo močno in nimajo neke izrazite frizure, naj ne oblačijo recimo sivih majc, oblek in srajc, ali pa oblek z drobnimi rožicami, saj jih takšna barva in vzorec dodatno potisne v neko sivino. Če se bodo oblekle v prežive barve ala fuksija rožnata, se bo zgodil enak efekt.
Ženska, ki je močno naličena, ima močno rdečilo, nakit in obleke močnih, živih barv, znajo delovat kot plastične lutke. Ker too much je too much. Saj ni potrebno čisto vsega naenkrat oblečti nase.
Meni recimo rdeča ne paše. Vsaj ne ona močno rdeča. NE. Potem pa raje kupim belo bluzo, dam nase črno klasično krilo, pa živo rdeč lak na hohtke, na rokah in nogah. Šminke ne maram tako žive, pa v tem primeru uporabim "nude" pudrasto barvo. Če bi želela še malo poudarit, bi dala ogrlico iz debelejših biserov nase...
Punce, nekaj vam povem. Uredite si nožne nohtke do obisti. Ni to noben bav bav, to je zadeva, ki se uredi z lahkoto doma, pred TV-jem v nedeljo zvečer recimo. Ker nohtki na nogah so informacija, ki jo dajemo drugim okrog sebe, če nosimo odprte čevlje. In včasih NI dovolj, če so hohtki samo namazani z lakom. Ker jaz še vsak dan videvam grozote v odprtih čevljih.
Torej, zadeva gre takole. Če roževina na nohtu ni čisto ravna, je hrapava ali kakršnakoli po strukturi, se lepo vzame ne preveč grobo pilico, v Mullerju jih je na Essence štenderju čisto dovolj, in se hoht po površini lepo popili. Tudi v kotičkih. Boste videle, kako lepi, ravni in sijoči postanejo. To je ključnega pomena, da nohtki zgledajo super lepi. Pilic je na tržišču dovolj, imate tudi malo boljše zadeve od Alessandro kolekcije za nohtke.
To, da si jih urejate s striženjem skoraj vsak teden, ne bom posebej razlagala. Ali vsaj piljenjem.
Čez se da lak. Če ga ne marate, tudi nič hudega, imajo cel spekter prozornih, s kalcijem in podobnih izdelkov. Lahko ste tudi brez laka, saj po nekih "ezo" praviloh, naj se ne bi mazalo roževine z ničemer. Pa barvalo las, ampak dobro, to je off topic tukaj. Nohtke se lepo skrbno in z vso ljubeznijo premaže z lakom. Ki se ga potem najmanj 1x na teden menja, saj se obrabi. NE zgleda urejeno, če si ga manjate 1x na mesec, tudi če si premazujete plast na plast, ne zgleda v redu. Ampak traja 5-10 min, da se to naredi. Vmes, ko se lak suši, si nareite kak gin-tonic, pa glejte TV, ali pa se malo stiskajte s svojim najdražjim.
Higher level je, da si delate doma francosko manikuro na nožnih nohtkih, ta je še bolj občutljiva in terja več nege. In odstranjevanje po enem tednu. In nanos ponovno gor.
Higher level je tudi barvanje z več barvami naenkrat in slikanje na nohtke.
Samo tega nihče ne zahteva. Dovolj je, da so hohtki urejeni. Da so postriženi, popiljeni in magari namazani z lakom. (jaz nisem brez laka na nožnih prstkih že od srednje šole niti en sam dan!).
Sama sem mnenja, da ni potreben nek hud nalič, je pa lepo, če je ženska urejena. To pomeni: primerno oblačilo, nalič, nohtki in frizura.
lidka [sonce]