Prosim za kakršenkoli predlog ali nasvet v zvezi z dopustovanjem na Malti.
daga
Prosim za kakršenkoli predlog ali nasvet v zvezi z dopustovanjem na Malti.
daga
6. avg 2009 18:19
Ne hodi tja sredi poletja, razen če obožuješ pasjo vročino. Na celem otoku in tudi drugih dveh, ki ju lahko obiščeš, težko najdeš senco. Če pa že greš avgusta pa pohiti, danes se je v glavnem mestu začel Wine Festival, katerega se res splača obiskat, če si starejši od 16 let in si želiš zabave
6. avg 2009 18:22
Bila tam pred devetimi leti in sicer na zimskem jadranju od Splita do La Vallette. V bistvu imaš tri otoke, Malta je največji otok, potem je Gozo, med obema je pa še en mali otoček, ki se začne na C in sem zdaj pozabila, kako se mu reče. La Valleta spominja na Dubrovnik, oziroma, lahko razmišljaš, katero mesto ti je bolj všeč. Imaš ogromno zgodovine, malteški viteški red (in potem zraven Britance, ki prodajajo hecne T-shirte s citati H. Bogarta iz Malteškega sokola, zanimiv suvenirček). Lahko boš veliko pogledala cerkva in muzejev, imajo tudi gledališki festival poleti. Avtobusi so okej, lahko pa vzameš tudi avto, rentanje je čisto affordable. Poleg angleščine se lepo pride skozi tudi z italijanščino. Plaže so več-ali-manj peščene in vetrič ves čas piha. Vendelina jr.
6. avg 2009 22:50
Hvala za napotke. S prijateljico sva se odločili za termin od 8.do 15.septembra. Upam, da bo do takrat najhujša pasja vročina malo ublažila svojo moč. daga
7. avg 2009 6:51
Seveda bo. Vendelina jr.
7. avg 2009 8:10
Se popolnoma podpišem pod petkico. Mi smo bili na Malti konec junija in je že bilo grozno vroče. S tem, da dol zmeraj pihlja iz morja in ni vlage, kot pri nas. Tako je vročila znosnejša, a pozor
7. avg 2009 8:11
Comino je 3. otoček................Vendelina jr.
Na Gozu vozijo izključno stari angleški busi, tisti z nosovi,...................Malta pa mi je ostala v spominu (konec avgusta) po rumenem, malo okrastem odtenku vsega - take so njih kamnine, tak je njih prah,.....po neskončno zasvinjani zlati plaži...............in po ribah, lampuki jim rečejo, ki jih začno konec avgusta loviti in so njihova, menda, posebnost. No, rekli so nam pač tako.....dobre pa so bile.
Je bil hec, ko so nam v eni taverni, kjer smo imeli večerje, bivali smo v enih apartmajih (skupina mladih s spremstvom), rekli, da bi nam postregli za večerjo naslednji večer z ribami, če lahko. Seveda smo bili zelo za. In so, v zadregi, dodali, ja, ampak te ribe imajo - kosti. So očitno imeli kake čudne izkušnje s čudnimi gosti. No, mi smo bili zelo zadovoljni z njihovo hrano in njihovim odnosom do nas. Daleč nad nivojem v onih velikih hotelih, kjer so živeli in jedli mladi drugih skupin (no, maturanci so to bili), nam so kuhali res na nivoju in prav vsakega vprašali, če je ostalo kaj na krožniku, če je kaj narobe in če prinesejo morda kaj drugega............
Se pa ne spomnim, v katerem mestecu je to bilo, vsekakor v nobenem večjih. Sem takrat razmišljala, da bi šla zasebno na Malto nekje za 1. maj ali še prej, ko vse cveti............
18. avg 2009 15:17
Malta...
18. avg 2009 19:11
Hvala, Lee Ann, skušali bova kar največ potegniti iz dni, ki jih bova preživeli na otoku. Odločili sva se za polpenzion, tako, da bova imeli dovolj časa za oglede in potep. Glede hrane pa, mislim, da ne bova imeli težav, saj nisva nič razvajeni. Tudi medve bova v Sliemi in to v hotelu Diplomat. Še enkrat hvala vsem za nasvete, držali se jih bova in morda odkrili še kaj novega. daga
19. avg 2009 7:22
No, jaz sem bila pa čisto razočarana nad plažami. Ker grem seveda na morje, da se spočijem na plaži. V Quauri kjer sem bila v hotelu ni bilo plaže, samo tisti ostri kamni in skale, po katerih tudi slučajno ne moreš do vode, zato smo se vozili z avtobusom na plažo. No, sicer pa mi je bila kot otok in mesto La Valeta všeč. ealy
19. avg 2009 13:14
Ealy, za take stvari so si pa dobri ljudje izmislili tiste hibridne pohodne čevlje/sandale, v katerih greš lahko po kamnih, skalah in v vodo, ker je zgornji del iz ene sintetike, ki se je skoraj ne da uničiti. In bognedaj te grozljivke obuti za v mestoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
malo za hec | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Jaffa torta
Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev