Spet prosim za nasvet: pri nas je letos ogromno blitve, pa bi jo rada poblanširala in spravila v skrinjo. Problem je, da mi vsakič počrni po blanširanju. Poskusila sem že malo soliti vodo, pa ne pomaga.
Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Lp
anajana
Spet prosim za nasvet: pri nas je letos ogromno blitve, pa bi jo rada poblanširala in spravila v skrinjo. Problem je, da mi vsakič počrni po blanširanju. Poskusila sem že malo soliti vodo, pa ne pomaga.
Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Lp
anajana
6. avg 2009 13:45
Blansirati jo moras le kratek cas, samo nekaj sekund - das jo v veliko posodo, zavres dva ali tri litre vode, odstavis, zlijes cez blitvo, za trenutek pokrijes in takoj odcedis, kar je ravno dovolj, da pade skupaj; potem jo samo se cim hitreje ohladis, porcioniras in zamrznes. Taka kot iz zamrzovalnika v trgovini pa ne bo nikoli, ker jo industrijsko pripravljajo v atmosferi z znizanim tlakom kisika. lp, proxima
7. avg 2009 8:48
poskusi tako kot ti je rekla proxima......meni je blitva vedno postala črna kadar sem jo kuhala samo kadar je nisem dosti potisnila v vrelo vodo...da je čisto pokrita z vodo
7. avg 2009 8:51
Midva jo vedno samo prelijeva (ko je že umita) v koritu s kropom - 2x in pride lepa, nikoli črna. Ravno včeraj sva spet spravljala pridelek. pKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Schwarzwald kocke
Korenčkova juha