5. avg 2009 7:08
Prameni so genijalna stvar za prelisičiti sive lase. Vidim pri svoji materi. Moj frizer tudi vrhunsko rešuje gospe, ki imajo temne-do-črne lase (take z izrazitim mediteranskim videzom) in začnejo relativno hitro intenzivno siveti. Pušča jim sive lase - v smislu da ne barva narastka - pač pa dela na laseh temnorjave, temnordečkaste in rjavkaste pramene. Naravni temni kostanj, ki vleče na bakreno, sem poskusila že skoraj vse barve, razen črne, ker barvanje las na temnejše od naravnega, to je pa res strel mimo in tudi Vsaj tolikanj pameti sem imela Zadnje leto in pol sem v "medium auburn" fazi, pred tem sem bila precej let v medeno-zlati fazi. V veliki večini sem se pobarvala sama, ker sem za amaterko frizersko kar spretna (v smislu, kar dobro znam tudi s čopičem barvati narastek in sušenje las z devetimi krtačami naenkrat mi ne predstavlja problema). Nikoli pa nisem počela eksperimentov z drugačnimi barvami las ali kaj podobnega. Barvanje narastka z istim tonom, to je moj zhgornji limit v barvanju. Tudi sem prišla do te spretnosti, da lase na začetku lasišča pri čeu barvam na koncu in posebej pazim, da po dolžini ne dobijo barve. Takoj namreč opazim, če so sprenji prameni las "bolj pobarvani", ker to pomeni, da so bili pobarvani v domači režiji - ti lasje so namreč tanjši in zato barva na njih bolj prime. Pri frizerju sem enkrat na šest tednov. Striže konice, da mi čudo ampul in oblog, dobim dolgo masažo, proda mi kak produkt, dva "pour obtenir la brillance de cheveux", ni ravno najbolj poceni. Ampak poznam mnogo žensk, ki so vsak teden enkrat-dvakrat pri svoji frizerki "na fenanju" in jim tam razen fenanja in striženja in barvanja ne naredijo točno nič drugega, pa je to mnogo več od evrov, ki jih sama pustim pri frizerju. Vendelina jr.