11. apr 2011 11:47
naor je napisal/a: |
Ne vem, v čem je point, da so barve od frizerja toliko lepše. Ali pa se mi samo zdi? .
naor
|
Point je v naslednjem: pigmenti v barvah za doma so bolj "koncentrirani". Finta je v tem, da mora proizvajalec potrošnici zagotoviti, da bo res vidna sprememba (ker v nasprotnem bo potrošnica besnela, da se nič ne pozna) in potem bo to vplivalo na prodajo. Zaradi tega se barve za doma res zelo poznajo na laseh. S tem, da to ne pomeni, da so ti produkti slabi in da ne tega uporabljati - samo, v resnici je zelo malo žensk, ki zna to zadevo v resnici uporabljati tako, kot se šika. Ker v resnici ni tako kot na tisti reklami, ko Andie MacDowell pride, se nasmehne, si namontira tisto kremasto peno na glavo, šeta okoli s snežno belo srajco, nič ne kaplja, nič ne curlja in čez nekaj časa se usuje slap bleščečih las. Po navadi je daleč od tega. Je treba potem lase še fino negovati z masko po barvanju, pa masko za vzdrževanje, pa potem je treba imeti še tisto mikropeglo za "zapiranje" las, da se ne sušijo, če hočemo kolikor toliko korektno zadevo na glavi. Drugače je pa ni.
Sama sem se vrsto let barvala doma na medeno-zlat odtenek in je izpadlo kar okej (celo frizer je bil čisto zadovoljen) - ampak dokler nisem znala posušiti svojih las s fenom in devetimi krtačami hkrati (očividci tega so rekli, da sem malo podobna hobotnici v tem manevru), se tudi manevra z barvanjem nisem lotila. Ampak je bilo treba lase vseeno pri frizerju popravljati v smislu, je bilo treba hoditi na tretmane za vračanje vlažnosti, ker drugače bi delovali kot slama. S tem, da imam kar dobro genetiko za lase. Če bi imela slabšo, bi si jih verjetno ob uporabi produktov za doma že "skurila".
Razumem naslednje: barve stanejo tam nekje do 25 EUR maksimalno (če so lasje srednje dolgi in je treba kupiti dve škatli), barvanje pri frizerju je pa redkokdaj pod 40 EUR, pri vsakem bolj kompliciranem barvanju gre cena gor in ko se varčuje, se pač varčuje. To razumem.
Tistega da "se mi ne da sedeti pri frizerki", tega - če ni to evfemizem za ekonomiziranje, ekonomiziranje je pa okej - pa v resnici ne razumem. Pa ljuba duša, imaš dve uri, ko se nekdo drug ukvarja s tabo in se trudi, da bi izpadla lepo - če za kaj takega v človek nima časa, kaj pa potem ima na listi prioritet? Stalno serviranje vsem ostalim? Ker dve uri pri frizerju se da čisto lepo posvetiti tudi intelektualnemu delu (se vzame knjiga in se bere), če katera misli, da ji bo svet ušel, medtem ko je v salonu.
Vendelina jr.