Naš dvoletnik zelo lepo jé za mizo, že nekaj časa uporablja kovinsko žlico in vilice in že zelo dolgo mu ni nič padlo na tla (razen kakšnega koščka hrane, he, he), zato sem mu plastične otroške krožnike in skodelice zamenjala s porcelanastimi. Plastične bo kmalu začel uporabljati naš 10-mesečnik, pa se mi ne zdi smiselno, da kupujem vse na novo.
Ker pa je pri starosti 2 leti in še malo možnost nezgod (npr. krožnik pade na tla in se razbije) še precej velika, sem večjemu sinu kupila kar povsem navaden, bel porcelan, ki je enostavno (in poceni) nadomestljiv, če se razbije (porcelan, namenjen prav otrokom, je običajno precej drag, pa še velikokrat kar preveč kičast in tudi "štorast"). Razmišljala sem, da bi ga sama malo poslikala, da bo bolj otroško pisan in zanimiv. No, za risanje pa nisem najbolj nadarjena, zato sem imela v mislih poslikavo s kakšnimi majhnimi hiškami (zadnje čase obožuje hiše) in avtomobili, pa kakšnega medvedka bi tudi še znala narisati. V trgovini s hobby opremo sem videla flomastre, ki so namenjeni prav poslikavi porcelana. Zanima me, če imate kakšne izkušnje s takimi flomasti? Kako obstojna je poslikava z njimi? Res ne bi rada videla, da bi se barva začela "krušiti" in bi jo mali pojedel skupaj s hrano. Sicer imam namen porisati le rob krožnikov oz. skledic, dno pa pustiti belo, a vseeno ...
Temo je spremenil(a) Katja D dne 3. avg 2009 12:42