Naš dvoletnik zelo lepo jé za mizo, že nekaj časa uporablja kovinsko žlico i
Ker pa je pri starosti 2 leti i
Temo je spremenil(a) Katja D dne 3. avg 2009 12:42
Naš dvoletnik zelo lepo jé za mizo, že nekaj časa uporablja kovinsko žlico i
Ker pa je pri starosti 2 leti i
Temo je spremenil(a) Katja D dne 3. avg 2009 12:42
3. avg 2009 14:51
V trgovinah s hobi programom se dobijo barve za porcelan. Ko sem se lotila tega dela, sem najprej narisala motiv na papir, potem pa sem ga prekopirala na porcelan s pomočjo tistega kopirnega papirja, ki se ga je včasih uporabljalo v pisalnih strojih. Potem sem pa motiv pobarvala s čopičem, postavila v pečico, zapekla barvo - in sedaj se ta porcelan normalno pere v pomivalnem stroju. Sigurno ti bodo svetovali tudi v trgovini. Lisa
3. avg 2009 15:18
Aha, pa se barve nič ne "znucajo"?
Jaz vseeno razmišljam o flomastrih, s čopičem sem zelo nespretna
Sporočilo je spremenil(a) Katja D dne 03. 2009 15:19
3. avg 2009 15:43
Kar poskusi s čopičem, boš videla, da gre dosti lažje kot s flomastri, posebno če podlaga ni ravna. Pa malo povadi s kakšno tempero preden začneš zares.
nola
3. avg 2009 16:20
flomaster lahko uporabiš kot obrobo in potem vmes pobarvaš - kot otroci v pobarvankah. S svetlejšim ali temnejšim odtenkom barve pa potem osenčiš, da izgleda lepše. Ni prav težko. Lisa
3. avg 2009 16:21
Hvala obema
Bom malo še povprašala v trgovini, kaj mi oni svetujejo.
Nola, ves porcelan je na srečo povsem gladek, tako da še vedno malo upam, da bodo flomastri primerni
3. avg 2009 17:25
Flomastri se ne obnesejo preveč dobro, ker se s časoma zbrišejo, barva je bolj obstojna. ( sem delala v Art & Hobby, 2 leti in poznam zadeve). Katarina K http://katarinak.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) Katarina K dne 03. 2009 17:27
3. avg 2009 21:45
Katarina, očitno se malo bolj spoznaš na zadeve :)
Ali pa Lisa, ki že imaš doma porisan porcelan :)
Mi lahko svetujeta, katero barvo naj kupim (če se bom le opogumila za delo s čopičem)? Vem, da obstaja malo morje teh barv, pa se bom sama težko odločila.
Hvala!
4. avg 2009 9:00
Pozdravljene, moja hčerka je dobila pred časom komplet barvic za poslikavo na porcelan. Super se barva s čopiči, opozorila bi te le na eno stvar in sicer pazi pri peki ker zelo smrdi.najbolje, da spečeš zvečer in nato čez noč zračiš. Imamo pa tele: http://www.svetidej.si/index.aspx?source=katalog&
4. avg 2009 12:10
Jaz sem delala z barvami Pebeo porcelaine, enostavne so za uporabo in med zapekanjem ne oddajajo NIKAKRŠNEGA vonja. Lahko pokukaš tudi na njihovo stran - www.pebeo.com . Lisa
4. avg 2009 16:01
Lisa je napisal/a: |
Jaz sem delala z barvami Pebeo porcelaine, enostavne so za uporabo in med zapekanjem ne oddajajo NIKAKRŠNEGA vonja. Lahko pokukaš tudi na njihovo stran - www.pebeo.com .Lisa |
U, super, nobenega vonja . Sladkosnedko me je kar malo prestrašila s tistim opozorilom o smradu (sladkosnedko, vseeno hvala, če bom res kupila te barve, ki jih imaš tudi ti, bom vsekakor "pekla" zvečer ).
Lisa, kje si jih pa kupila? Vidim, da so francoske, morda jih imajo tudi v Leclercu.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnjene paprike
Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci