3. avg 2009 9:27
Tako, da imaš dva prenosnika. Enega, ki je priključen na projektor, ki prenaša dogajanje na ekranu, na drugem prenosniku imaš pa hand-oute.
Kako je to praktično, je stvar vsakokratnega predavatelja.
Sama sem raje zadevo obrnila (bila dolga leta najslabša v powerpointu, ker mi je muko predstavljal že zapis teksta v alineje, da ne govorim, kako zeham ob masi dolgočasnih slajdov, na katerih so polstavki in predavateljih, ki, namesto, da bi komunicirali z občinstvom, gledajo v ekran...) tako, da sem grafiko powerpointa začela uporabljati kot nekaj, kar nadgrajuje informacijo. In tako razlage, asociacije, itd...zapisujem v stripovske oblačke, ki potem z enim zamikom priplavajo na slajd (v pravilih naših korporacijskih templejtov namreč ni nikjer pisalo, da se tega ne sme narediti) in so prezentacije zdaj nekje med risanko in stripom in jih slušatelji zelo dobro sprejemajo. Pravila in iztočnice pa predstavljam v obliki letečih map
in so tudi dobro sprejete. Je pa res, da eno prezentacijo, ki ima max. 20 slajdov, pripravljam minimalno 30 ur. Ampak se splača, ker občinstvo potem koncentrirano spremlja in sodeluje.
Vendelina jr.