5. avg 2009 14:18
bea je napisal/a: |
Pistacija se čisto strinjam s tabo, ni važno kaj ješ bolj je važno koliko poješ. Poznam ljudi, ki so se na dieti kar fajn zredil namesto da bi shujšal. Kaj ti pomaga če ne ješ kruha zraven salame...boš pač pojedel več salame da boš sit. Predvsem je pa važno gibanje...LP |
Tud jaz poznam ljudi, ki so se na dieti zredili, predvsem zato, ker so mislili, da lahko kruh zamenjajo za salamo. Tale prva faza je za to, da motivira tiste, ki bi radi začeli bolj na hitro in se v enem mesecu znebili kar nekaj kil. Sama sem začela pri fazi 3 in to veliko prej, kot pa je tale zdravnik prišel na dan s knjigo.
Ko si enkrat s kilami tam, kjer bi rad bil, preideš na fazo, kjer lahko ješ več ali manj vse, vendar v omejenih količinah. Tudi pujsa, Pistacija, lahko še naprej uživaš, če ti diši.
Žal, nas je zelo, zelo malo takih kot japaja, ki lahko pojedo karkoli hočejo. Veliki večini žensk, bi skoraj trdila da 90%, to ni težko, še posebej, ko prideš čez 40-ta leta, se metabolizem (še) bolj upočasni in vsak sprehod ""mimo čokoladnice pomeni skakanje kil v stratosfero" (prosto po Moycaa ).
Sicer gledam pa na zadevo tako: Meni je dosti bolj pomembno zlesti v hlače ali obleko (čeprav ne številka 36), kot pa imeti štrudl in druge "dobrote" na mizi vsak konec tedna. Meni zadostuje ena vilica ali žlica sladkega (deserta) z moževega krožnika.
Sarin, danes sem od kolegice dobila seznam jedi za prvo in drugo fazo in prva ne vsebuje nobenih žitaric. Jutri za zajtrk bo pa jogurt! Yeah!
Vanja