South beach-dieta

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

21. feb 2012 19:04

Dekle23, čestitke za dvojčka!

Jaz sem po 1. porodu s to dieto izgubila 7 kg v 2 mesecih, pa še polna energije sem bila. Ker se mi ni dalo stalno vlačit vozička za sabo, sem otroka večinoma nosila, ko sem kam šla in je bilo vsaj zmernega gibanja dovolj.

Meni je k doslednosti pomagal sum na alergije na vse živo pri malem, zaradi njega res nisem jedla čokolade, moke (testenin), nobenih umetnih snovi (instant sladice so torej odpadle...), grizljala sem mozarelo, češnjev paradižnik in pusto perutnino.

Kile so šle dol predvsem okoli pasu, res dober občutek... Ker sem bila itak doma, sem imela tudi čas za načrtovanje in pripravo obrokov in sva se oba z možem lepo držala.

Koža mi je po 2 porodih še vedno prevelika, ampak daleč od poporodnega stanja.

Tako da kar pogumno!

čoko

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

21. feb 2012 21:48

Dekle23, če si navajena (naj mi bo oproščeno) močnate slovenske hrane, boš izgubila prvih nekaj kilogramov na tik-tak. Sama se tako prehranjujem že mnogo let in sem začela, kot rečeno, preden je to postalo popularno in preden je kdorkoli napisal kako knjigo o tem. Tako da shujšati mi ni bilo potrebno, je pa res, da se mi takoj pozna, če kaj na veliko pečem sladkarije in jih jem  (okrog božiča/novega leta).

Kako bo pa s kožo veš samo ti: Odvisno je od tega, koliko si se zredila med nosečnostjo, koliko si stara in koliko boš aktivno migala.

 

Vanja

dekle23  

član od: 20.2.2012

sporočila: 4

22. feb 2012 20:59

ja koža vem da bo moj večni problem, ampak ok to me toliko ne skrbi, ko pogledam dva čudovita sončka :) bolj sm jezna nase ker sem v nosečnosti pojedla toliko sladkega...no v sami nosečnosti še ne, po nosečnosti pa bi samo sladko jedla...no in zdej sm tle, da nobenih kavbojk prenosečniških ne dobim več na rit...grrrrrrrrrr sm jezna nase :) no uglavnem danes že 2 dan pridna. končno sem našla tudi pol ure za orbitrek. telovadba mislim da ne bo problem, sem skoz v gibanju, ker fanta puzata, se postavljata na noge in samo skačem da kateri kam na pade :)

med nosečnostjo sem pa iz 66 kg prišla na 87kg :) po porodu pa sem jih imela 75. in zdaj nikakor ne pridem na manj.... sej vem js dobro da sm kriva, in upam, da mi tokrat uspe, priden na začetno kilažo. visoka sem pa 168kg. aja stara bom pa 25 let marca. uf ko sm to številko napisala, se mi je kr velik zazdelo...hehe :)

 

hehe Vanja_v_ZDA pri meni ni problem ta slovenska hrana...hehe, od mesa jem piščanca, purana, teletino, mogoče enkat na mesec kakšen kos govedine.... mene cuker premami... samo da pogledam čokolado, že kilogrami skačejo name :) haha.

 

no pa pojdimo veselo naprej :)

dekle23

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

23. feb 2012 0:36

Dekle, sem mislila, da imaš sto in več kil, za deset kil se boš pa že mal pomatrala.Tudi koža bo šla lepo nazaj, pa čeprav si že toliko stara, hehe.

Vanja, meni si pa res dala misliti. Pri nas je še vedno zakon krompir, riž, makaroni, polenta... Čeprav meni testenine in riž ne delajo preglavic, ampak kruh. No, ja zdaj bomo začeli nabirati regrat, se ga že prav veselim.

 

naor

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. feb 2012 3:54

Deklica, napisala sem "mocnate slovenske hrane", ne piscancjega in ostalega mesa. Naor, Regrat brez krompirja in ocvirkov. Vanja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

23. feb 2012 9:50

Bom poskušala ubogati, ocvirkov tudi sicer ne dajem, ampak topel kromirček pa tako paše.

 

naor

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5191

23. feb 2012 10:43

Ljubi bog, punca23, 

10 kil shujšati pri 25 letih je pa res mala malca. Nobene posebne diete ne potrebuješ, razen tiste preskušene nemške FDH (friss die Haelfte - po naše: žri pol manj) in malo več miganja, ki ti ga pa z dvojčki tako ali tako v naslednjih par letih ne bo manjkalo. Če se sladkarijam ne moreš upreti, ti pač pomenijo več kot normalna postava, tako preprosto je to. Če hočeš zdaj teh 10 kil sklestiti v enem mesecu, potem seveda imaš problem, ampak če si daš čas do poletja, pa ni razloga, da ne bi šlo. Predvsem pa uživaj z otrokoma! 

Sonja

dekle23  

član od: 20.2.2012

sporočila: 4

23. feb 2012 22:15

Ah kaj ni problem.... hehe o postavo bi js mela, samo k zmeri rečem, no jutri pa res. sej hvala bogu sem šla danes z bodočo nevesto probavat obleke, in ker bom bratova priča, bi blo tut fajn da sm uštimana, da bom pa uštimana se morm pa najprej dobro počutt :) ampak, danes je že tretji dan za mano, brez problema.... mami pekla same dobrote, pa sem se uspela opret, tako da bravo zame. tako da do julija imam čas, pa sej vem da mi bo ratalo :) ker če pa zdej obupam, potem pa brez veze še kdaj probam dat kak kg dol.

 

sm misla da mi bo danes uspelo na orbitrek, pa zobki rinejo vn, in ne spimo ne podnevi ne ponoči, no razen v avtu :) pa v vozičku, tako da jutri dopoldne hitro na en   dolg sprehod.

 

aja pa sej drugač moja želja je pridet na 60kg, ampak ok to so že une težko dosegljive sanje. ampak pri teh kg sm se najbolj fajn počutla. ampak ne bodmo požrešni, 65kg bo čist ok za začetek :)

 

aja Vanja sej sem napisala da mi ta hrana ni problem, ker od mesa ne jem nič tazga, pa tut nobenih cvirku, krompir ne vem kdaj sem nazadnje jedla, ker ga že tako ne jem :) edina razvada je čokolada.....bla zdej ne bo več :)

 

alo fajn bodte punce, šibam po diagonali,predno bo treba spet pokonc.

 

dekle23

brezka  

član od: 16.12.2010

sporočila: 9

6. apr 2012 18:24

Ena stvar. Rekreacija je prva in tega se očitno že zavedaš. Ker vidim, da si že posegla po izdelkih Studio moderna, torej top shop, potem mogoče ni slabo, da posežeš še po kakšnih njihovih prehranskih dodatkih za kot so teli za Wellneo. Razlog za to? Ker nimaš toliko časa zaradi otrok, to pa je ravno za to. Mogoče premisli res še o tem. Jaz sem namreč s temi dodatki res dobro shujšala. Mi je pa bol všeč to, ker ima država vsen mal prtov vmes in se prodaja v vseh državah in, ne vem no, ne more bit lih strup, ker potem bi strup oziroma nezdravo užival v tok državah.



brezka

Sporočilo je spremenil(a) brezka dne 06. 2013 17:41

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

7. apr 2012 2:27

Brezka, ne govori, da so ti dodatki za hujšanje, ker to niso. OK! To tudi niso nadomestki za čokolado, ker imajo vsaj toliko kalorij. Ja, sladkorja res nimajo in meni se zdi dosti bolje polizati mali košček res dobre čokolade, ker OH niso čisto prepovedani (vsaj v fazi 3 naprej).

Proteinske ploščice se komot vzame s sabo na kako potovanje, res za vsak slučaj. Priznam, da so nama prišle še kako prav na potikanju po Kitajski in poleg tega redno vzamem dve ali tri, ko letim čez lužo. Nikoli ne veš, kdaj te bodo pustili čakati na pisti nekaj ur brez hrane.

Shujšal pa s temi tablicami in dodatki po vsej verjetnosti ne bo nihče.

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti