7. jan 2015 15:59
Trixi, jaz sem ves čas na tem, samo ne tako kot to dela tale nia86. Ljudje vse nekaj po svoje delajo in ne znajo izluščit bistva.
Bistvo South beach ali katerekoli druge dobre low carb "diete" je v tem, da samo pasto, krompir, riž...zamenjaš v celoti ali v večini za zeleno zelenjavo in ob tem paziš na vnos bolj malo maščob in skoraj nič sladkorja. Rabiš malo domišljije, kako jo pripraviti vso to zelenjavo. Meni ni čisto noben problem pojesti pot roast z ratatujijem raznoraznih variant. Pol žlice moke v kaki omaki me ne bo ubilo. Prav tako zelo redko jeva sladice. Če že, potem je ena od verzij sladoleda na hitro, sadje ali pa kak doma pripravljen sadni coctail. Kar pa ne pomeni, da kdaj, še posebej na kakem potovanju, ne zapičim vilice v pošteno porcijo paste, rižote ali pa hrane, ki je običajno ne jem. Pohano mi še vedno obvisi v želodcu.
Kuham normalno, s tem, da pri nas marelični cmoki, skutine palačinke in podobno, spada v kategorijo sladic. Zdajle, ko se bo umirilo in bomo spet na kolikor toliko normalnem urniku se bom spet oglašala v temi kosila s slikami. Zadnje čase kar naprej nekaj reciklirava. Trenutno sem solo in na "popolnih" solatah. Najljubša verzija je mehiška, za katero naredim polivko iz pico de gallo (jaz ji rečem kar naseckana grška solata), dodam malo limetinega soka in žlico ali dve 0% grškega jogurta za kremast okus. Maščobo dobim z avokadom, olja sploh ne pogrešam. Moj "drug of choice" so splenda in lahka pepsi ali coca cola. :)
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 07. 2015 16:24