Naredila bi torto a la Panama iz 7 jajc, orehov, itd... in filo iz alpske smetane in čokolade. V kolikem času jo je treba pojest oz. je "užitna" ?
Hvala za odgovor!
francis
Naredila bi torto a la Panama iz 7 jajc, orehov, itd... in filo iz alpske smetane in čokolade. V kolikem času jo je treba pojest oz. je "užitna" ?
Hvala za odgovor!
francis
31. jul 2009 15:08
Če smetanastih zadev ne pojemo naenkrat, gredo kosi takoj v zmrzovalnik. Velikokrat pustim enega za naslednji dan v hladilniku. Tako imam raznorazne slaščice vedno na zalogi.
Vanja
31. jul 2009 15:10
Pozabila sem napisat, da nimam ravno izkušenj; dogodek je v nedeljo, jaz bi jo pa rada spekla že danes. Potem gre itak v hladilnik... francis
31. jul 2009 15:36
Vanja, bom morala "zadevo" naredit jutri. Hvala. francis
31. jul 2009 15:43
Komot jo lahko že danes narediš, v hhladilniku bo v nedlejo čisto Ok. Mamamia mamamia
31. jul 2009 15:50
O, mamamia, sem upala, da dobim zeleno luč - ampak - a bo še za pojest (teoretično) v ponedeljek ? francis
31. jul 2009 15:53
Seveda bo tudi v ponedeljek še dobra, nič ne skrbi.
Pri nas je običajno tako: če torto potrebujem v nedeljo, v petek zvečer spečem oblate, v soboto jo sestavim skupaj in okrasim, v nedeljo jo pojemo večji del, v ponedeljek in torek pa še morebitne zadnje kose. Nikoli nismo imeli problemov.
Zadnje čase pa veliko delam torte, ki morajo 12 ur stati v hladilniku, da se krema povsem strdi. V tem primeru že v petek naredim celo torto, v soboto jo okrasim, naprej pa je enako, kot sem napisala zgoraj.
Še največji problem zame predstavlja to, da mi torta v hladilniku zavzame veliko prostora. Bomo morali kmalu kupiti večji hladilnik .
31. jul 2009 16:08
Katja D, na srečo imamo na novo odtajan hladilnik, tako da bo kraljica torta ! Hvala, VSEM in grem na delo! francis
1. avg 2009 9:47
francis je napisal/a: |
Naredila bi torto a la Panama iz 7 jajc, orehov, itd... in filo iz alpske smetane in čokolade. V kolikem času jo je treba pojest oz. je "užitna" ? Hvala za odgovor! francis |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Evitine Jakobove pokrovače
Brownie Muffins