Piknik

AANJA  

član od: 4.12.2008

sporočila: 2

tema odprta - 29. jul 2009 13:25 | ogledi: 5.735 | odgovori: 11

za rojstni dan bi rada naredila malo drugačen piknik kot pečenje na žaru, ker sen nam tisto meso še cel teden valja... pa sem imela v mislih mini pizze pa obložene kruhke. nimam pa ideje kaj postreči zraven, oz. kaj še narediti za nekatere, ki ne marajo pizze.

ima kdo kakšno ideja kaj pripraviti? mogoče kakšne solate, apmak nekaj kar mi bo vzelo malo časa...

AANJA

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

29. jul 2009 13:34

Kakšne pečene mesne kroglice, lahko se jedo tudi hladne. Napičiš jo na zobotrebec, dodaš kos paprike, kisle kumarice ali olive, da je bolj pisano, in je nared za samopostrežni bife. sir - mocarelo - nareži na kocke in vsako ovij z rezino pršuta, natakni na zobotrebec, okrsiš po želji Ali kaj takšnega morda? http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5963 Za to toplo vreme kaj svežega: nekaj konzerv tunine, zrezane olive, kapre (zelo osvežijo solate), na kocke zrezana rdeča in zelena paprika, kisle kumarice, koruza .... malo soli, popra in limoninega soka, sesekljan petreršilj ali druga zelišča .... Morda ti kaj od tega pomaga. Kakorkoli, lepo se imjte, Mamamia mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. jul 2009 14:12

Happy B-day Mini pizze in obloženi kruhki vzamejo malo časa samo ob predpostavki, da jih naredi nekdo drug, ti jih pa hitro kupiš...potem je RES malo časa. Obloženi kruhki so cort, niso pa prvaki v hitro narejenem, tako kot ni nobena miniatura. Sama bi v teh temperaturah bolj v sredozemsko smer razmišljala: - naredila bi eno skledo tzatzikija (kumarica, grški jogurt, začimbe, recept je v bazi, jaz dam zraven še cimet in je super) - naredila bi en pladenj, na katerega bi zložila naredano melono+pršut, pa mocareko in paradižnik in fige (lahko daš pa tudi slive), pa kakšno hladno hobotnico...in zraven različne kruhiče in bi ljudstvo malo zobalo To dvoje se naredi predhodno in se relativno hitro naredi in če je lepo zavarovano pred sušenjem in muhami, zdrži kar nekaj časa. Za vrhunec imaš paello. Večjo ponev daš brez problema na rešetko od žara in potem se malo cmari na ognju čisto vse, kar je treba reciklirati v paello, dodaš riž in žafran, poliješ (karkoli pač je, od juhe do vina, lahko pa tudi preveč topla mineralna voda, ni, da bi diskriminiral) in počakaš, da se riž napije tekočine. Itak je fazon paelle v družabnem dogodku, da vsak še kaj prinese in se doda v ponev in tudi vsak malo premeša in je sploh super za piknike. Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. jul 2009 8:52

Katkič, če boš kdaj na mojem pikniku, te bom predhodno prosila, da prinesi svojo polno kastrolo....))))) Ježešna, a paelle tudi ne ješ? Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

30. jul 2009 9:25

katka lopatka je napisal/a:

Joj vidve mamamia in Vendelina, pri vaju bi jaz ostala lačna :)

Ne jem kumar, kumaric, oliv, kaper, ne melone in fig...

 

katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5
Me zate sploh ne skrbi, znaš ti dovolj dobro vse živo pripravit. Meni poleti pač teknejo bolj sveže stvari, tudi bučkine roladice s svežim sirom in zelišči na primer. No, paella pa tekne vedno, itak, pa čili con carne, ko ga družba kar v kotlu kuha, takas ko pika nekaj od zgoraj omenjenega. Čili bi ti pa morda le teknil? Mamamia mamamia

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

30. jul 2009 11:09

Vendy, zmenjeno.

Ne, saj važna je ideja. "Tzatziki" naredim z jajčevci (sicer jih je treba prej popeči, ampak vseeno), tudi to strežejo v Grčiji. Debelo me pa gledajo, ko naročim "grško" solato without olives and cucumber, heh.

Sem pa bila enkrat na eni obletnici, ko se je gospa res potrudila, samo v vsaki solati, hladni omakci, na kanapejčkih, povsod ali olive/ali kumarice. Kadar jaz pripravljam, teh zedev ne dodajam v jedi, dam pa zraven v posodice.

Bučke ja, čili in paella pa tudi sigurno!!! Tako špičasta pa spet nisem :)

 

Tudi revija Dober Tek ima posebno izdajo Jedi na žaru, je fina in jo imam tudi sama. Všeč so mi tudi Hladne predjedi, mala knjižica od Naše najboljše - veliko idej.

 

katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

30. jul 2009 12:59

AAnja, poglej Anamarijin recept za Bučkerelice - sicer se pa pridružujem mnenjem Vendy in mamamie.

Pa morda kakšno slano pito z zelenjavo ali pa porov zavitek (od Začetnice), vse to se da jesti tudi hladno.

@Katka , veš kaj, se javim, da pridem na tisti piknik, kjer bosta Mamamia in Vendy kuhali,  pa se bom "požrtvovalno" javila, da pojem vse tisto, kar ti ne maraš- chili con carne bom pa tebi prepustila, a bo v redu?

Mojca

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

30. jul 2009 13:53

Nekega lepega dne, morda po dolgem vročem poeltju ... kje na Krasu? Mamamia mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

30. jul 2009 14:10

Tole lahko neseš na kakršenkoli piknik, ker je odlično tudi hladno. Recept je prosto po jedi, ki jo imajo v Restavraciji Teda Turnerja (cnn) (oops, ta ima tudi daleč najbojše burgerje, če ste kdaj v bližini), začelo se je pa tako, kot je Vendy enkrat predlagala nekomu: Natakarja enostavno vprašaš, ja, kaj pa je v tej kasaroli? Potem je trajalo parkrat, da so mi ratale.

http://www.kulinarika.net/recept/zelenjavne_jedi/Popece

Ne maraš oliv, jao, katka! K meni na piknik lahko prideš kadarkoli. Jaz se vedno za posebneže izrecno potrudim In to zato, ker sem sama posebnež.

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti