Podzemni tokovi

dididala  

član od: 20.10.2008

sporočila: 120

tema odprta - 27. jul 2009 18:33 | ogledi: 5.199 | odgovori: 35

Dogaja se mi,da v naši hiš,ki jo imamo na morju zelo slabo spim.Težko zaspim in zelo veliko sanjam.Zjutraj bi lahko napisala knjigo.Vneposredni bližini so sosedje odkrili podzemno vodo, ki jo črpajo in uporabljajo ( voda ni okusna za pitje).Drugače nimam probleme s spanjem.A je možno,da ti tokovi vplivajo na moje nemirno spanje,in kako to rešiti ?

dididala

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

27. jul 2009 22:00

ja, pravijo da voda pod hišo vpliva na spanje in počutje ljudi. Kaj več ti bo moral pa kdo drug povedati. Jaz sem za to že slišala in pravijo da je sigurno res. kleo

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

27. jul 2009 22:55

Jaz sem pa na ladji tako lepo spala! Me voda pod njo ni čisto nič motila.

Če bi bilo to res, bi vsi Benečani hodili okrog neprespani. Pa tisti, v Seatlu, ZDA, ki imajo čolne za hiše, pa Amsterdamčani!!

Punce, ne ga lomit!!!  

Vanja

booris  

član od: 11.11.2004

sporočila: 315

28. jul 2009 5:35

Jaz te težave ne bi jemal tako zlahka. Spanje na vozliščih različnih sevanj lahko dolgoročno pušča posledice v obliki bolezni. Dr. Ernst Hartmann je detektiral 25 različnih sevanj, ki nas zadevajo iz vesolja. Prodrejo globoko v zemljo in se odbijajo nazaj, onesnažena s sevanji terena. Pomembni sta predvsem dve mreži sevanja, Hartmannova in Curryjeva. Prva je globalna in poteka v smeri sever-jug tako, da je razdalja med linijami v tej smeri 2 metra, v smeri vzhod-zahod pa 2,5 metra, širina linije pa je 20 cm. To je torej niz pravokotnikov z daljšo stranico v smeri vzhod-zahod. Curryjeva mreža pa teče diagonalno na globalno tako, da se nekatera vozlišča prekrivajo. Tako je vsak tretji Hartmannov vozel v smeri sever-jug hkrati tudi Curryjev, v smeri vzhod-zahod pa vsak drugi. Sevanje na teh vozliščih je še posebno močno in nevarno. Tem sevanjem se lahko pridruži tudi sevanje podtalnega toka vode, ki nima nobene zveze s tem, ali spimo na ladji ali ne, v Benetkah ali ne. Tok podtalnice inducira svoje sevanje, ki teče navpično in poševno navzgor od vira, poševno sevanje pa spoznamo po tem, da ga v različnih nadstropjih detektiramo na različnih mestih, kar je pri sevanju poševno navzgor razumljivo. Vozli globalnega sevanja pa so sicer v vseh nadstropjih na istih mestih. Sem lahko prištejemo še sevanja tehničnega izvora, kot so sevanja TV aparatov, mobilnih telefonov, bližnjih transformatorskih postaj ipd. Pri selitvi v novo stanovanje nekateri ljudje že prvo noč občutijo nelagodnosti, ki kasneje čez leta lahko pripeljejo do bolezni. Bilo bi lepo, če bi se ljudje naučili reagirati na take signale in bi delovali na reakcije svojega organizma. Dididala, svetujem ti, da v svoji okolici poiščeš nekoga, ki zna detektirati geopatogena sevanja in posteljo prestaviš tako, da stoji izven območij teh sevanj. To je na videz majhen, a verjemi, velik vložek v tvoje zdravje. LP Boris booris

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. jul 2009 7:10

Booris, z vsem dolžnim spoštovanjem do sevanj iz vesolja....a ravno petindvajset, da jih je? Tu na zemlji je tudi ena masa sevanj. Brezžične (telefoni, radio, satelitski...)povezave tudi sevajo, a to pa ne šteje. Da ne govorim o tem, da ima zemlja tudi svoje elektromatnetsko valovanje in svojo radioaktivnost. In jasno, saj smo na svetu, polnem kraških pojavov, če ne bi bilo podzemnih tokov, bi bilo pa reeees čudno, a ne? Pa tudi, naša dežela ima polno termalnih izvirov in to valda ima svojo energetsko komponento. In če je ravno petindvajset sevanj, ajoj, pa saj smo in mi in zemlja in vesolje samo na svoj način organizirana energije in kar je v nas je na en način tudi v vesolju in za vraga, pa ja ne bomo TEGA popravljali - ker, hvala univerzumu, se itak ne da. IN če bi bila sevanja iz vesolja tako močna, potem bi najbrž zadevo občutili tudi ostali domači, pa sosedje, mar ne. Sama vidim stvari totalno drugače. V vprašanju je ključna beseda "sanje". Sanje so film, ki ga predvaja naše nezavedno. In ga predvaja čisto vsako noč, ko spimo (REM faza in te stvari). Včasih si sanje zapomnimo, včasih pa ne. Včasih pa jih tudi v eni noči predvaja dvakrat in sicer v REM fazi, ki traja tam nekje med polnočjo in eno zjutraj (tam nekje med drugo in tretjo uro spanja) in potem film na še enkrat odvrti čez kake štiri ure, tako, da se nam zdi, da smo sanjali tik preden smo se zbudili. So naši možgani fantastična in neraziskana stvar, eno samo sevanje jih je (tako kot vesolje). V zadevnem vprašanju gospa na dopustniški lokaciji bolj intenzivno doživlja sanje, kot jih doma. Tu sta pomembni dve zadevi: kakšen je vsakodnevnik doma in kakšen je dan na dopustu. Ali se doma fino zamoti z vsakodnevnimi opravili, zato da se ji ni treba ukvarjati s sabo (klasičen escape), potem jo pa te misli dohitijo na dopustu in se malo predelane prikazujejo v sanjah? In če je tako, kaj sanja. Tista "lahko bi napisala knjigo" - zakaj je pa ne? Hočem reči, zakaj pa ne zapisuje tistega, kar se spomni iz sanj. Saj ni treba, da je vse iz sanj razumljivo in pametno. Tudi ni pametnih in neumnih sanj. V sanjah so samo simboli. Ki se jih razvozla na realitetni terapiji. Dasiravno je že v vprašanju toliko psihoanalitske simbolike in referenc, da se človek težko upre skušnjavi, da ne bi naštel kar nekaj pomenov (tisto "podzemno", ki asocira na potlačitev, pa sosedje kot "oni drugi, svet izven mene, nekaj na kar se ne da vplivati....). Skratka, tiste sanje bi rade nekaj povedale in če se jih bo tlačilo dol, se bo pač energija izgubljala v tlačenju in potlačevanju tega, kar govorijo sanje. In kar gospa itak že ve, samo potrebuje še korajžo, da se s tem sooči. Drugače pa še ena moja silna izkušnja z energetskimi tokovi. Enkrat sem, ne po svoji želji, na žrebanju daril za novo leto, izžrebala darilo v obliki radiestezijskega nihala. In tista stvar lepo niha. Za "pozitivno" dela lepe krogce, za "negativo" pa niha v ravni črti. In od takrat sem pač v plemenu dežurna za vse "energetske zadeve". In je naneslo, da je nekdo slabše spal in je dala beseda besedo in sem se jaz pojavila na plemenski lokaciji s tistim nihalom, prenihala posteljo in tista stvar je res kazala negativo na sredini (tja, kamor pride trebušni del med spanjem). Ne bodi lena, sem takoj svetovala, da naj pod žimnico namesti,dve plasti alufolije (to je itak izolator in v šoli smo se učili, da folija fino zmede valovanje različnih frekvenc)...in človek je potem takoj izvrstno spal. Po treh tednih je soproga pri posteljanju tisto folijo strgala in jo vrgla proč. Ampak človek je še vedno dobro spal, v prepričanju, da ga varuje folija. Po nekaj letih še vedno dobro spi. Po moje še vedno misli, da ima pod žimnico folijo.... Spala to noč na plovilu in spodaj voda in spala kot zadovoljen dojenček. Vendelina jr.

booris  

član od: 11.11.2004

sporočila: 315

28. jul 2009 8:16

Vendelina jr. z vsem spoštovanjem do tvoje persone se mi vseeno zdi, da včasih komentiraš stvari, ki jim nisi kos. O geopatogenih sevanjih so pisali knjige doktorji znanosti in zdi se mi bizarno, da na tej ravni razpravljamo o patogenosti teh sevanj, kar je bilo dokazano s številnimi meritvami in preskusi. Mimogrede, teh sevanj ne ustavi nobena folija, tudi meter svinca ne, še manj mrežasta podloga za jogije, ki jo šarlatani veselo prodajajo kot najboljšo rešitev za miren spanec. Morda pa drži drugi del tvoje zgodbe, da je namreč slab spanec posledica psihičnih obremenitev. Ampak o tem naj presodi dididala sama. Iz svojega prepričanja bi ji vsekakor najprej svetoval preverjanje lokacije postelje glede na zemeljska sevanja in če je v tem smislu vse OK, bi se morda kazalo poglobiti v psiho. Brez zamere in LP! Boris booris

Danielp  

član od: 28.7.2009

sporočila: 3

28. jul 2009 8:43

Dididala, vsak problem se da rešiti tudi vaš in vaše spanje. Močno bi se strinjal z Borisom in sevanjih ki nastajajo okoli nas in ob nas. Kaj so geopatogena žarčenja je napisanega že veliko. Od podzemnih tokov, geoloških prelomih, če je v zemlji radioaktivna ruda, osnovne vrste sevanj kot jije že omenil Boris, Hartmanove linije, Curryjeve linije in vozli, mineralne pege, infrazvočne oscilacije in še in še 25 sevanj in še več. Neznano je število vseh vrst tehničnih žarčenj, ki jih človek napravi z napravami in tehniko, ki jo danes uporabljamo. V svetu se uporablja izraz "elektromagnetni smog". Gre za vrsto elektromagnetnih in drugih žarčenj, ki jih oddajajo-žarčijo naše naprave v gospodinjstvu, daljnovodi, radijske postaje, vse električne instalacije, plastični izdelki, sintetika in mnogo drugih sistemov. V vesolju niso samo planeti, ki imajo svojo energijo in svoje žarčenje (vpliv polne lune) ampak je zgoraj nebroj satelitov ki oddajajo svojo energijo in svoja žarčenja. In vsa ta žarčenja imajo močan vpliv na naše telo saj je človek psihofizično bitje in je njegovo telo zelo očutljivo na vse kemične, zvočne, toplotne, bioenergetske in magnetne spremembe, na vsako odstopanje od naravnih izzivov biološke reakcije v telesu. Seveda pa vedno obstaja rešitev...

*** CENZURIRANO zaradi oglaševanja ***  LP Daniel Danielp

Sporočilo je spremenil(a) jernej dne 28. 2009 14:08

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

28. jul 2009 9:11

Danielp je napisal/a:
Seveda pa vedno obstaja rešitev...LPDanielDanielp

...in kolk košta ta rešitev, tko čez palec? ...

LP, V.

Danielp  

član od: 28.7.2009

sporočila: 3

28. jul 2009 9:45

Sama meritev in svetovanje nič, vse ostalo pa je odvisno od tega, kaj si želite in kaj potrebujete. Včasih je tudi meritev in svetovanje dovolj. LP Daniel Danielp

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

28. jul 2009 11:18

Sama sem se vrsto let ukvarjala s to problematiko ( celo sem bila enkart na eni lokalni TV), se učila pri (baje) najboljšem radistezistu v SLO, brala, raziskovala, spoznala vrsto radistezistov, sama izdelovala ene preproste zaščite, opravljala meritve...lahko bi napisala skoraj roman o tem. Zadeva me je pritegnila in zanimala. Kasneje sem vse to opustila. Iz preprostega razloga, ker sem ugotovila da bolj ko sem se spuščala v vse to, bolj sem bila občutljiva na raznorazna sevanja. Glede zaščite lahko rečem le to, da pomagajo, a le za določen čas...... pa smo sprobali "vse živo", da ne razlagam kaj vse! V večini primerov je to zgolj priložnost za zaslužek. Seveda se prodajalci ne bodo strinjali z mano. :) Predlagam, da vseeno poskusite spremeniti mesto postelje, malce premaknite ležišče, morda zamenjajte smer glave in nog. To lahko brez stroškov storite sami. Če boste bolje spali, je v redu, se sploh ne rabite več obremenjevat. Sicer pa zelo trdno verjamem, da je velik del v lastnem prepričanju: to mi škodi in pika. Če smo mentalno/čustveno/duhovno dovolj stabilni in imamo stvari razpucane, je veliko manj ali skoraj nič škode. Pa to ne velja le za sevanja okoli nas, ampak za vse, kar nas moti in zmoti. Za vsak kamenček, ob katerega se spotaknemo na naši poti. Same sanje niso nič slabega, saj vsi sanjamo, le spominjamo se jih ne. Velja si zapomniti pomembne sanje, tiste, ki se ponavljajo v enakem scenariju in morda kaj potegniti iz njih. Predvsem pa se ne preveč obremenjevat z vsem tem! Če čutite, da bi vseeno poklicali koga, da vam malo izmeri, to storite, jaz verjamem, da vsak zmore tak problem rešiti tudi sam.

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

28. jul 2009 11:31

Enkrat samkrat sem se srečala s tovrstnimi meritvami in svetovanjem, pa še to ne po svoji krivdi. Svakinjo, ki je takrat živela še v isti hiši, so nekako prepričali v to... Ob vseh tistih sevanjih, ki jih je neki brenčeči aparatek detektiral, sem se čudila, da je ženska sploh še živa. Seveda je imel mojster rešitev v klobuku/torbi. No, potem sem popustila, da opravi meritve še v moji spalnici. Jao, podvodni tok! Pri svakinji ga pa ni??? Jp, človek med obvezno opremo ni imel kompasa, pri prehodu v zgornje nadstropje je izgubil orientacijo in v moji spalnici, ki je tik nad takratno spalnico svakinje, odkril hud vodni tok in s tem povezano močno sevanje. Prisežem, da v betonski plati, ki je med sobama, ni vodovodne cevi.

Sevanja nedvomno so, rešitve pa tudi obstajajo, vendar rešijo (izboljšajo) le finančno stanje prodajalca.

Danielp, vseeno hvala za odgovor ampak prijaviti se na kulinarični forum z namenom tržernja "rešitev" se mi ne zdi v skladu s politiko KulSlo. Mogoče pa sem si ustvarila napačno mnenje in boš v nadaljevanju na forumu nasul kup uporabnih kulinaričnih rešitev

LP, V.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti