27. jul 2009 18:42
Dragička, lepo si povedala.
Midva imava delitev dela. Mene niti slučajno ne zanima,kaj se dogaja z avtom, dokler zašalta, ko obrnem ključ. No ja, z bencinom ga že napolnim. Če je rdeče barve, toliko bolje, samo boh ne daj, da bi bil tovornjaček! On je zadolžen za tehnična dela v hiši, kar pa ne pomeni, da jaz ne zamenjam žarnice ali s "šraufcigerjem" zategnem kljuko, ko je razmajana.
Ali pa, da on ne postori kaj po kuhinji ali pospravi poseljo. Enkrat sem ga na hitro poslala v trgovino, pa je prišel nazaj čisto šokiran, ko je ugotovil, da je liter mleka $1. Tudi za VSO njegovo garderobo sem "zadolžena", od spodnjega perila do čevljev. Če ne bi prinesla vsega domov, bi hodil okrog tako kot je v zgornjmem postu napisala Dragička. Edino mu ne morem prinesti!
Veliko projektov opravljava skupaj in se prav zabavava, ker sva na nekem delovnem randiju!
Jancka, nekaj več te je moralo razjeziti kot samo ideja, da smo žene doma in pedenamo može.
Mislim, da mora vsak par najti svoje razmerje(balance), za kaj bo kdo zadolžen in da tisto, kar je (lahko tiho) domenjeno, tudi zvesto opravljata. Kako bi pa bilo, če bi bil eden doma in čakal na drugega, da pride domov iz službe, da posesa po tleh? Ali pa, da tistega z daljšim delavnikom čaka kup perila, medtem ko drugi gleda TV??
Mislim, da smo naleteli še na eno temo, v kateri ne bomo našli skupnega jezika.
Vanja