26. jul 2009 12:19
Jaz sem bila pa tako vesela, ker moj do nedavnega sploh ni nosil srajc (samo bombažne majice). lani poleti pa je ugotovil, da so v vročini dosti bolj udobne bombažne srajce ... pa še je začelo. No, ja, saj nimam kaj dosti za jamrat, na srečo ima večino poletnih "zmečkank" , športnega kroja in preprostih materialov, tako da likanje ni preveč zahtevno.
Likati srajce me je naučila moja ljuba stara mama - šivilja, ki je bila pri tem zelo natančna in kritična in tako sem se navadila likati po njenem receptu :
Najprej ovratnik z obeh strani, potem "zotl" (tisti del iz dvojnega blaga na vrhu hrbtnega dela-pod ovratnikom) polikati na pravi strani, potem rokavi in manšete, potem oba stranska dela (žepek polikati na pravi strani) in hrbtni del - polikati po notranji strani. Pa seveda še dodatno polikati predel ob gumbnicah in med gumbi... in to z vlažno krpo, da se blago ni svetilo.
Sem pa "diplomirala" iz likanja finih moških srajc še kot najstnica, ko sem ob vikendih pomagala likati mami očetovih 7 - 10 srajc na teden. Tisto pa res ni bil hec ...
Mojca