Očarljiv ali ne?

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

31. jul 2009 11:48

mamamia je napisal/a:
Medsebojna povezanost, enakovrednost in enakopravnost se kažejo v drugih rečeh, ne pa samo v tem, da za nas razen partnerja ne obstoja nihče drug. V smislu, da nam je lahko na videz nekdo všeč, nas malce šarmira s svojim videzom in nastopom, da poklepetamo z njim, če se že ponudi prilika in podobno. Sem bogatejša za nekaj dobrih prijateljstev, skovanih na ta način. Mamamia

Se popolnoma strinjam s tabo!

Anamarija

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

31. jul 2009 12:04

Kaj je enakopravnost ima za različne ljudi različen pomen. Vsakdo si mora sam najti svoj prostor v razmerju, tako, da se čuti vrednega, spoštovanega in oboževanega.

Kaj kdo naredi, je po moje bolj stranskega pomena, čeprav mislim, da bi eksplodirala, če bi jaz delala vse po hiši, on bi pa sedel pri TV in čakal, da mu prinesem pivo.

Meni je velika razlika med tem, ali nekdo izgleda OK, je kjut ali pa šarmanten. Da je nekdo kjut, ni treba, da izgleda kot Geroge, meni se zdi Danny De Vito tako kjut in simpatičen, da bi šla z njim dosti rajši na večerjo kot Brad Pittom. Zadeva je, da ima Danny vedno nagajive iskrice v očeh in meni je to pa simpatično.

Imam tudi neke sensorje za "kreepiness". Do sedaj sem naletela samo na eno kolegico, ki je ravno tako nosila Tom Cruisa v želodcu, kot jaz. Od Top Gun (videla sem mogoče samo 10 min tega filma) sem vedno trdila, da je nekaj narobe z njim. Zakaj? Nimam pojma. Vedno mi je bil taaaakooooo antipatičen, čeprav je izgledal v Mission Impossible nekako all right. (mogoče, ker je bil Rade v tem filmu, nimam pojma).

No, kar iščeš, to najdeš, pred par leti so to opazile množice.

Se strinjam z mamamia o tem, da čeprav sem (res) srečno poročena, še ne pomeni da sem mrtva! Seveda opazim kakašnega rest fejst, isto možiček, samo kakšno fejst (zadnjič je opazil res fejst fanta, ne da bi se zavedal, da je tip gay). Ampak pri tem ostane.

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

31. jul 2009 12:26

Vanjič, po moje Tom Cruise in Brad Pitt že več let pretakata bridke solze, zavedujoč se dejstva, da medve za njiju nisva zainteresirani Japaja, pa ti si kot njega dni Marko Crnkovič, ki "raje piše kot misli". Enakost in enakopravnost nista in nikoli ne bosta sopomenki. Enakopravnost je formalno definiran položaj in pravica, ki ga/jo imamo ljudje v pravnem prometu. Pravo s sklopi pravil definira, kako in na kak način imamo pravice za pristopanju k resorsom in za interakcije v pravnem prometu. Prav tako pravo definira načine za sankcije, če enakopravnost ni zagotovljena bodisi v sklopu pravil, bodisi v izvajanju pravil. In ja, po ustavi smo vsi enakopravni. Ne glede na vero, spol, etično pripadnost, spolno usmerjenost....whatever. Ampak nihče ni, hvala bogu, enak drugemu. Vsi smo različni. In jaz sem pri razlagi o razliki med simpatičim in šarmantnim poskušala posegala v čudovito področje človeških različnosti. Če je pa koga zbodlo "podrejanje" - halo, čisto vsi se zmoremo na kakšnem segmentu podrediti nekomu, ki je na nekem segmentu boljši od nas. Recimo, že tule se pri kakšni medicinski temi lepo podredimo mnenju od proxy, pa od čoko in ostalih kolegic od foha. Pa pri fotkanju izdelkov smo v odnosu do stane.r, priznajmo si, vsi po vrsti precej šibak (eni smo sicer še bolj šibki od povprečja). Vsak pameten človek ve, da je v kakšnem področju slab in nima nobenega problema, da se tam podredi komu, ki je boljši. Ker ve, da je sam vsaj pri eni stvari dober in da tam je pa sam avtoriteta. Hudič je, če človek nima občutka, da je dober kjerkoli. Potem je pa življenje ena bridka pot po senčni solzni dolini zanič samopodobe in kamor tudi z občasnim-do-vedno-pogostejšim napadnjem in zapikovanjem v druge, nikoli ne bo posijalo sonce. Bodi pametnemu dovolj Vendelina jr.

Vanja_v_ZDA  

31. jul 2009 13:04

Vendy, ti si edina, s katero delim mnenje o Bradu. Kaj vidijo ljudje na njem seksi, nimam pojma. Se je pa čudovito popravil kot človek v mojih očeh, odkar je skupaj z Angelino in se ukvarja s humanitarnimi zadevami.

Tole podrejanje je tudi meni čisto OK. Sama povem, da se nekaterih zadev ne bom lotila, me ne interesirajo in nočem o njih nič slišat. Na primer kako bodo luči razporejene po hiši ali kakšen sesalec bom imela. Meni je važno to, da ko pritienem na šalter, zadeva dela.  In zato to prepustim boljši polovici. Pravzaprav, ko se odločava o čem, prevlada mnenje tistega, ki je bolj "pasionate" o zadevi in drugega seveda "prepriča" zakaj tako. Zato se tudi nikoli ne prepirava.

Vanja

Vanja_v_ZDA  

31. jul 2009 13:09

petardica je napisal/a:
http://web.vecer.com/portali/blog/podatki/2007%5C1

Ne, hvala.

Moj sin mi obljublja ne vem kakšno "presenečenje" za moj okrogloštevilčni rojstni dan, ki bo čez nekaj let. Obljubiti mi je moral samo, da karkoli misli narediti (tudi če nabavi nagrobne kamne za na zelenico pred hišo v istem številu kot so moja leta), da ja ne bo nobenih fantkov kot tile zgoraj na sliki.

Vanja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

31. jul 2009 13:29

Vendelina jr. je napisal/a:
Vanjič, po moje Tom Cruise in Brad Pitt že več let pretakata bridke solze, zavedujoč se dejstva, da medve za njiju nisva zainteresiraniVendelina jr.

Zdaj, ko bosta zvedela, da sem pa še jaz enakega mnenja, se pa po mojem niti iz hiše ne prikažeta več

In kar se Bradove "dobrodelnosti" tiče ... kaj pa vem, se mi zdi, da tisti, ki želi delati na tem, ne rabi ravno rdečih preprog in novinarjev, ki letajo za njim in pišejo o vsakem centu, ki ga je daroval in vsakem posvojenem otroku, ki ga je sprejel. Z vsem spoštovanjem, Vanja (imaš prav, da spoštuješ, kar se tebi zdi spoštovanja vredno), samo meni je takale medijsko razvpita "dobrodelnost" malo mimo. Sama sreča za "slavne humanitarce", da tisti prostovoljci, ki dejansko (in brez kamer za tazadnjo) puzijo po afrriških umirajočih vaseh in se borijo s smrtjo vsak dan, nimajo časa za pojavljanje v medijih.

Mojca

neznan uporabnik

31. jul 2009 13:58

Vendelina jr., jaz samo sprašujem. Nič kaj pretirano ne trdim. Edino da je zame sopomenka moškega ženska. Enakost, enakopravnost, in spoštovanje in vodstvo in podrejenost in šarm, karizma, antipatičnost... so bili pa nanizani pojmi, s katerimi je tako, kot s sevanjem..se jih ne da niti prijeti, niti dokazati, se pa nonstop nekaj obešamo nanje. Meni so v tej temi še najbolj všeč uni ta luštni zgoraj brez od Petardice. In veš kaj, Vendelina jr.? Smo na dopustu, pustimo tvoje hitrejše pisanje od misli.. ti to pač opravičuješ z nekimi tapefelerji ali jutranjo komo, saj ni važno.. V večini primerov je potrebno na Kulinariki itak nevemkolikokrat ponoviti svoje pisanje, ker se v glavnem bere (no, tudi piše) površno. Se pa trudimo, da gre na bolje. In včasih nam celo rata. japaja

Vanja_v_ZDA  

31. jul 2009 14:02

mamaF je napisal/a:

Z vsem spoštovanjem, Vanja (imaš prav, da spoštuješ, kar se tebi zdi spoštovanja vredno), samo meni je takale medijsko razvpita "dobrodelnost" malo mimo. Sama sreča za "slavne humanitarce", da tisti prostovoljci, ki dejansko (in brez kamer za tazadnjo) puzijo po afrriških umirajočih vaseh in se borijo s smrtjo vsak dan, nimajo časa za pojavljanje v medijih.

Mojca

Jaz na to zadevo gledam tako: Mediji jim visijo za hrbtom 24/7 tako ali tako. Gledajo na vsak korak, ki ga naredijo. Zato, zakaj ne narediti nekaj, kar bo prineslo potrebe nekoga (države, skupine ljudi ipd) na dan.

Mene sigurno nihče ne bi poslušal, kako grozne so razmere kajpavemkje. Poleg tega dajeta 1/3 dohodka v dobrodelne namene (jaz si kaj takega ne bi mogle privščit) in ga ne ponjuhata ali kako drugače "skurita" tja v en nič. Če posvajata otroke, pa naj jih. Po hurakanu v New Orleansu in še vedno, hodi pomagat ljudem  tako, da si zaviha rokave in zagrabi za orodje. Če ga TV kamere najdejo in on vljudno sprejme intervju samo z Larry Kingom za CNN (Larryja že leta prosim, naj se upokoji) da pojasni, kako pozabljeni so majhni ljudje v tej nesreči, se meni ne zdi čisto nič in absolutno nič narobe.

Tudi George se zavzema za Darfour, Elton John in Lizzy Taylor za Aids, itd. Dosti bolje to, kot pa da poslušamo, kje so kakšno zvezdo našli pijano zabito z avtom v drevo, zdrogirano, itd. Sem te vsaj malo prepričala?

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti