Rada bi pripravila njoke, a imam le letošnji nov krompir. Pravijo mi, da se bodo njoki "razlezli".
Zanimajo me vaše izkušnje. Ste že poskušali narediti njoke z novim krompirjem.
aknelab
Rada bi pripravila njoke, a imam le letošnji nov krompir. Pravijo mi, da se bodo njoki "razlezli".
Zanimajo me vaše izkušnje. Ste že poskušali narediti njoke z novim krompirjem.
aknelab
23. jul 2009 10:00
Jaz sem jih naredila iz ta novega krompirja prejšni teden,in so bili zelo dobri. Jaz sem se tudi bala,da se bojo razlezli,ampak se niso. Imam jih še nekaj v skrinji in bojo kmalu spet na jedilniku. ninkica
23. jul 2009 10:18
Jaz jih vedno naredim iz instant pireja, takšni so nam najboljši, pa še manj packarije je! http://basti.moj-album.com/
23. jul 2009 10:21
Tudi jaz sem jih prejšni teden delala iz novega krompirja in so bili odlični,nič pocasti in lepe oblike.Je pa res,da sem dodala skoraj še enkrat več moke,kot je pisalo v receptu Roncolino
23. jul 2009 10:27
Ja. drži, da gre morda pri novemu krompirju malo več moke ne pa dosti več kot pri starem, moke gre ogromno, ker se masa ohladi, mesiti je potrebno, ko je krompir še topel in zelo na hitro, poskusi Roncolino, boš vidla, da ni kriv recept!
lp!
P.s. Meni so najboljši njoki iz novega krompirja, le soliti je potrebno malo več!
Anamarija
Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 23. 2009 10:29
23. jul 2009 11:15
Pri nas doma so njoki iz novega krompirja že tradicionalno na jedilniku za kosilo/večerjo tisti dan, ko pobiramo krompir. Zmeraj so odični - naredi jih tašča (ki res obvlada, ne glede na to, ali je krompir nov ali pa že star).
Je pa res, ja, da je potrebno pri mladem krompirju dodajati več moke kot pri starem, ki je že sam po sebi "mokast".
Mojca
23. jul 2009 11:33
anamarija1 je napisal/a: |
Ja. drži, da gre morda pri novemu krompirju malo več moke ne pa dosti več kot pri starem, moke gre ogromno, ker se masa ohladi, mesiti je potrebno, ko je krompir še topel in zelo na hitro, poskusi Roncolino, boš vidla, da ni kriv recept! lp! P.s. Meni so najboljši njoki iz novega krompirja, le soliti je potrebno malo več!
Anamarija [srecen] Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 23. 2009 10:29 |
23. jul 2009 11:52
Absolutno se njoki delajo na roke, prilepim ti sicer par slikic postopka mojih njokov, upam, da ti bo v pomoč, če pa še kaj ni jasno kar vprašaj!
lp
Anamarija
23. jul 2009 12:27
Jaz tudi prisegam - absolutno testo mesiti na roke. Pa ne samo za njoke...
Pozdravček!
23. jul 2009 16:13
Jaz med pretlačen krompir vedno dam par žlic pš.zdroba, pustim da malo nabrekne, nato začnem postopek mesenja( ročno seveda). moko uporabljam ostro.Njoki mi vedno uspejo naj bo krompir mlad ali star.Prejšnji teden sem delala marelične cmoke iz kifelčarja ker drugega nisem imela.Lep pozdrav adalbert
23. jul 2009 21:29
Z novim krompirjem je čist ok sem jih delala včeraj.Nič po receptu sam po občutku in so uspeli. petardicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Malinini razpokančki
Bovla z metuljčki