Kavomat

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

1. avg 2009 9:25

Tudi pri nas najbolj uporabljan aparat, imamo pa Krups. Kot je že ena napisala, je precej odvisno od vrste kave, nam je najboljša zelena Barcaffe in Illy. Odkar imamo kavamat, smo zelo izbirčni kavopivci ;)

Tanja05  

član od: 26.12.2003

sporočila: 392

1. avg 2009 10:29

Pri nas uporabljamo aparat za kavo že 14 let.  Naš prvi  je bil Siemensov. Služil nam je celih 8 let, kava je bila zelo dobra. Sedaj  imamo že pribl. 6 let aparat DeLonghi. Izgleda pa takole:

Delonghi EAM 2000 Caffe Venezia

Lahko uporabljam kavo v zrnju, ali pa navadno mleto  za espresso. Z gumbi za nastavitev  količine kave (v suhi snovi) in kako grobo oz. drobno naj bo kava zmleta, si pripravimo kavo res po svojem okusu. Lahko pripravim kratko, ali podaljšano kavo.Od kar je aparat pri hiši, smo postali zelo zahtevni kavopivci. Če ste ljubitelji kave in vam ni vseeno kakšno kavo pijete, se splača malo večja investicija. V tem primeru priporočam specializirane trgovine, v katerih imajo možnost tudi degustacijo kave.

Takrat, ko smo kupovali aparat, so imeli enak model tudi pri nas v Merkurju. Kljub temu, da je bil v akciji, smo v Nemčiji za popolnoma enakega odšteli celih 100,00€ manj.

Tanja05

harmonika  

član od: 24.4.2008

sporočila: 217

3. avg 2009 9:22

pri nas pa sva tudi kupila z možem ta senseo in sva enkrat skuhala kavo sedaj pa raje pijeva filter kavo ,tako da če je kakšen kandidat ga prodam za simbolično ceno lp harmonika

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

19. okt 2009 17:38

ojla

V reklamnih revijah sem zasledila kavomat za NESCAFE DOLCE GUSTO,ki pa sem ga kasneje videla tudi v trgovinah,kar me je zelo prevzel saj lahko narediš več vrst kav in tudi vročo čokolado,seveda da je nekaj tudi za otroke.

Rabim pa vašo pomoč,če je katera že kupila ta aparat in kako se kaj obnese,če se res naredi tak kapučin s smetano kot je narisan na prospektih in kakšen se vam zdi okus teh kav.Nikjer nisem zasledila kakšnih degustacij tega aparata,zato bom vesela vsakega vašega odgovora.

Hvala in lep dan

-pika   

julijasi  

član od: 20.7.2006

sporočila: 130

31. okt 2009 15:24

evo izkusnje iz prve roke. v celovcu sem kupila dolce gusto (isti model kot pri nas samo, da imajo v saturnu do konca januarja akcijo in zato 40 evrov popusta). cene 'paštetk' so iste kot pri nas, imajo pa večjo ponudbo: še latte machiato brez dodanega sladkorja, ledeno kavo, espresso intenso, brez kofeina..... kava, ki jo pripravis res izgleda kot na slikicah - s peno vred. okus je meni osebno bolj vsec kot od klasične neskave. tudi kakav je kar okusen. na spletu lahko najdes datume s predstavitvami v sloveniji - jaz sem ga sla pred nakupom probat v harvey norman, da sem se lazje odlocila. skratka, ni mi zal, ker sem ga kupila. ce imas se kako vprasanje mi lahko pises na zs. lp. a

lila  

član od: 31.8.2001

sporočila: 78

14. dec 2009 14:09

Pred kakšnimi 14.dnevi sem kupila Dolce gusto aparat. Nad njim in kavo sem zelo navdušena. Všeč mi je okus in predvsem preprostost dela z njim. Prej sem imela enega dragega, masivnega, kompliciranega Krupsa, na katerega delala dobro kavo, ampak sem vesela, da je odšel iz moje kuhinje.

Pred nakupam pa vsekakor priporočam obisk kakšne degustacije, da odkriješ, če ti ustreza. Tudi meni, ravno tako kot "julijasi", ni žal, da sem ga kupila. Meni sta najbolj všeč cappucino in maciato. Če si iz manjšega kraja, je res problem izvedeti kraj degustacije. Zato sem poklicala na številko: 01/4269917 in res prijazna gospodična mi je povedala kje in kdaj je organizirana degustacija v mojem mestu.

Lili

cheleste  

član od: 9.8.2007

sporočila: 238

14. dec 2009 22:51

hvala,hvala... tudi sama sem razmišljala,da bi bilo fajn tole malo podegustirat... me pa vleče predvsem zaradi cappucina in maciata. bo treba v akcijo.... cheleste

mala miska  

član od: 6.7.2009

sporočila: 39

15. dec 2009 9:35

Daleč najboljšo kavo lahko skuhate z avtomati Nespresso. Je pa res, da ni najcenejša varianta. mala miska

bojanam  

član od: 18.7.2003

sporočila: 598

15. dec 2009 10:07

Pred parimi dvevi sem nabavila Tassimo...kava je fantastična, tudi veliko različnih okusov. Prej sem pa uporabljala Senseo. Dolce gusto mi pa ni bil všeč (sva naletela ravno na predstavitev in degustacijo iz različnih aparatov), ker moram šam regulirat količino vode, ki steče skozi kapsulo. Ravno zaradi tega je prevladala oločitev, da sva nabavila Tassimo, pa tudi t-diski so cevno kar ugodni, latte machiato je npr. samo 0,60 € na skodelico.

Taki lepi rdeči je:

http://www.tassimo.at/tassimo/page?siteid=tassimo-p

lp Bojana

Bojanca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti