Pozdravljeni.
Mene pa zanima, če ve kdo kakšen recept, kako se naredi olivno olje z jurčki, pa olivno olje z rožmarinom. Dobrodošli so tudi drugi predlogi (dodatki).
Hvala za odgovor,
LP
mina20
Pozdravljeni.
Mene pa zanima, če ve kdo kakšen recept, kako se naredi olivno olje z jurčki, pa olivno olje z rožmarinom. Dobrodošli so tudi drugi predlogi (dodatki).
Hvala za odgovor,
LP
mina20
18. jul 2009 10:45
Recept za olivno olje z jurčki je bil enkrat objavljen v reviji Dober tek 7/08, gre pa takole: 2 dag suhih jurčkov splakneš pod vročo vodo, jih odcediš in osušiš. Daš jih, skupaj z vejico timijana v steklenico in preliješ z oljem (tukaj je repično, ampak oljčno verjetno bi tudi šlo). Hraniš na hladnem mestu 2 do 3 tedne. Jaz sem delala že tudi limetino olje. Bio limeto sem tanko olupila in lupine dala v steklenico, prelila z oljem in pustila kašken mesec, da se je olje navzelo limete. Podobno lahko narediš z limono, pomarančo,... Olje z rožmarinom narediš tako, da v steklenico daš vejice svežega rožmarina, preliješ z oljem in pustiš stati nekaj časa, da se olje navzame arome. Notri lahko daš tudi male čilije,...ali kakršnekoli ostala zelišča. Jelenckova
18. jul 2009 11:38
Tudi jaz ga delam tako kot Jelenckova... v steklenico dam zelišče (ali poper, česen, čili...), zalijem s kvalitetnim oljem in pustim nekaj časa.
tulkaneznan uporabnik
18. jul 2009 11:44
In ta olja je po določenem času treba precedit? japaja
18. jul 2009 11:58
Misliš kaj takega:
Pozdravček!
18. jul 2009 12:11
Ne, jaz ga ne precedim. Jelenckova
18. jul 2009 12:55
Jaz ga tudi nič ne precedim... naredim ga v res majhnih stekleničkah, da imam več različnih okusov, in ga sproti porabim.
tulka
18. jul 2009 14:46
Iz knjige Babičini nasveti Cesnovo olje za premazovanje rib,mesa in zelenjave 2stroka cesna 1vejica timijana in rozmarina 1majhen rdec cili 1/2 l olivnega olja Bazilikino olje a50g bazilike 1 l olivnega olja timijanovo olje 200g svezih vejic timijana 1l olivnega olja uporabite za zacinjanje solat ali kot olje za kopanje ko ste prehlajeni LeINA
18. jul 2009 16:48
Dragička, ja to mislim. Vsem hvala za pomoč. Zdaj pa samo še na vrt nabirat začimbe LP mina20Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Moj domači kruh
Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem