Kaj je za vas 'kakovost'

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

17. jul 2009 21:36

jancka je napisal/a:
Vanja_v_ZDA je napisal/a:

O okusu, predvsem paradižnikov se ne mislim spuščat, ker so nekatere sorte domačih res boljše, češnjevci so pa enaki kupljeni in tisti iz vrta za hišo..

Vanja

Pred kratkim sem bila v USA in ena izmed stvari, ki sem jo opazila, je, da je paradižnik neverjetno okusen in sladek. 100 svetlobnih let stran od tega, kar pri nas prodajajo v trgovinah (pustimo domačega ob strani). Bi kdo vedel, zakaj? Vanja? Je pri vas toliko več sonca ali pa je res, da so paradižnik križali s komarji, da bi izboljšali okus?? Zadnjič sem brala ta članek in nekak ne štekam, kaj ima komar opraviti z okusom paradižnika .. geezas. Skratka, tako dober paradižnik najdem samo še na domačem vrtu, v naših trgovinah zagotovo ne. Pa še tega ne bo kaj prida, ga je toča zredčila, šmrc. jancka

Ojoj, Jancka, nimam pojma. Sem pa prepričana, da paradižnika niso križali s komarjem. Edino kar sem našla na to temoje, da je nekdo našel nek repellent, ki naj bi bil boljši in varnejši kot DEET proti komarjem. A so tukaj res bolj sladki? Si jedla surovega ali tistega z žara? Koliko te je pa stala porcja? Zdaj me pa res zanima.

Odgovor, prooosiiim...

Vanja

neznan uporabnik

18. jul 2009 18:05

berny, hvala, zgleda, da si iz stroke. Trajno mleko je torej osiromašeno, kar še preživim glede na to, da mi tako dolgo preživi v hladilniku. Pomanjkanje koristnih sestavin pa torej lahko nadoknadim z npr.jogurtom? Vanja, paradižnik sem jedla v solati, v omakah, na pici ... v različnih agregatnih stanjih. Pa vedno je bil mnjaaaami. Midva z dragim sva bila čisto navdušena. O ceni porcije težko govorim, ker je bil vedno samo del jedi, ne pa npr. čisti paradižnik. Tole o komarjih bom pa probala poiskat. Zares bizarno. jancka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

18. jul 2009 21:44

jancka je napisal/a:
......ali pa je res, da so paradižnik križali s komarji, da bi izboljšali okus??

Skratka, tako dober paradižnik najdem samo še na domačem vrtu, v naših trgovinah zagotovo ne. jancka

1. Daj no, nekja malega o genetiki in križanju bi pa lahko vedela..........

2. Ne bo držalo, le izbrati je treba znati........

neznan uporabnik

19. jul 2009 18:20

Rimljanka, jaz NIMAM POJMA o genetiki. Tega nisem nikoli rekla niti nisem tega napisala, ok? O tem sem brala v članku in poslušala na predavanju neke ameriške nutricionistke. In to o komarjih povedala naprej, čeprav se tudi meni zdi bizarno. Bom pa poiskala ta članek oz. ime te gospe, da se boste potem lahko usajali nad njo. Evo, Leda Meredith. jancka Sporočilo je spremenil(a) jancka dne 19. 2009 18:24

Vanja_v_ZDA  

19. jul 2009 18:57

jancka je napisal/a:
Bom pa poiskala ta članek oz. ime te gospe, da se boste potem lahko usajali nad njo. Evo, Leda Meredith. janckaSporočilo je spremenil(a) jancka dne 19. 2009 18:24

Jancka, potem naj vsaj poišči članek, ki si ga čitala.

Pa Rimmy se ni nič usajala nad tabo. Mi smo se že v osnovni šoli v 7. razredu učili o genetiki. Od takrat mi je, če drugega ne, ostalo v glavi to, da rastlin in živali ne moreš križat...

Zdaj pa s člankom na dan. Jaz ga v poplavi informacije o balerini Ledi Meredith nisem našla.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 19. 2009 18:58

neznan uporabnik

19. jul 2009 19:22

Vse sem premetala, članka nikjer. Dobila sem ga na Ledinem predavanju v Brooklynu. Meni tudi ni bilo jasno, kako je mogoče križati komarja in paradižnik. Ob obilici vprašanj, ki so se usula nanjo, pa nisem dobila prilike, da bi jo vprašala kaj več. Če bom našla kje njen mejl, jo bom pa zagotovo vprašala, ker me zelo zanima. Da je pa lahko kupljen paradižnik tako dober kot domač, pa me ne prepriča nihče. Včeraj kupila volovsko srce. Groza. A da se Rimljanka ni usajala? Prijazna zagotovo ni bila. jancka

Vanja_v_ZDA  

19. jul 2009 22:01

Pri nas najdem trgovinski paradižnik, ki je tako dober kot domač, samo zanj bi morala odšteti $7 na 450g. Tako dober pa tudi ni, da bi bil vreden cene.

Po moje je poslušati balerino o genetiki je pa tako, kot če bi Oprah vprašali, kako živeti na budžetu.

Ne ena ne druga nista kvalificirani za to. Razen seveda, če ima balerina kakšno diplomo iz genetike, česar pa nisem zasledila. Dandanes lahko vsakdo predava raznorazne neumnosti in ljudje te nasvete kupujejo kot čisto zlato. Žal.

Vanja

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

19. jul 2009 22:43

Če veš točen datum Ledinega predavanja ali vsaj naslov, se da priti do članka... http://ledameredith.net/wordpress/

Pravzaprav, bolj kot razmišljam... po moje je šlo za napačno razumevanje pri Ledi ali pri slušateljih predavanja... v paradižnikih so našli sledi sredstva proti komarjem, nekdo je zadeve narobe povezal in...

http://www.innovations-report.com/html/reports/life_ tulka

tulka Sporočilo je spremenil(a) tulka dne 19. 2009 22:50

Vanja_v_ZDA  

19. jul 2009 23:38

tulka je napisal/a:

Če veš točen datum Ledinega predavanja ali vsaj naslov, se da priti do članka... http://ledameredith.net/wordpress/

Pravzaprav, bolj kot razmišljam... po moje je šlo za napačno razumevanje pri Ledi ali pri slušateljih predavanja... v paradižnikih so našli sledi sredstva proti komarjem, nekdo je zadeve narobe povezal in...

http://www.innovations-report.com/html/reports/life_ tulka

tulkaSporočilo je spremenil(a) tulka dne 19. 2009 22:50

Tole o komarjih sem napisala v prvem postu na 2. strani. Ladino stran sem pa našla, samo noben članek ni govoril o križanju.

Je pa to križanje podobno tistemu, ko so "križali" lubenice z bolhami. Tako koščice same skočijo iz lubenic, mi imamo pa lubenice brez koščic. Jupiiii!

Vanja

neznan uporabnik

20. jul 2009 0:12

Hm, čisto možno. Leda je natresla cel kup senzacionalističnih "resnic" o hrani, ki jih nisem mogla vzeti zares. Zagotovo je govorila o križanju komarja - ker smo vsi prisotni reagirali z Heee???? je to še potrdila. Z muhe pa ni težko narediti slona. No, jaz temu še vedno ne verjamem. Sem navedla bolj za opomin, kaj vse ljudje v imeu zdravja skušajo prodat ljudem. Vanja jancka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti