Lepo prosim za pomoč!

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

19. jun 2003 14:01

Draga sončica - če si veteranka na dietni fronti je čisto normalno, da si kljub zelo restriktivni dieti in veliko gibanja izgubila zelo malo. Tisti ki pogosto hujšajo, se slejkoprej znajdejo v isti situaciji - ko telo in presnova začutita, da je vnosa manj, preklopita na "rezervo" oz. na šparovni program. Tako malokalorijske diete zelo učinkujejo prvič, drugič, če pa se jih poslužujemo prepogosto izgubijo učinek. Telo se nauči maksimalno izrabiti tisto kar dobi, pa še dodatno zavira izrabo maščobnih zalog, ker čuti da bo prikrajšano. Tole sicer zveni, kot da ima telo svojo lastno pamet, vendar ti bo marsikdo od tistih, ki so pogosto na dieti, to lahko potrdil. Zato je (če želiš shujšati na dolgi rok) lažje začeti s slavno 90 dnevno dieto, o kateri je bilo že veliko napisanega. Spremeni presnovo, kar je bistveno. Priznam pa, da je malo pozno, če želiš do avgusta shujšati za 10 kg. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

hetero  

član od: 3.10.2001

sporočila: 273

20. jun 2003 6:43

če hočete zares shujšati in potem takšno telo tudi obdržati, potem jejte samo surovo sadje....na tešče popijte 3 pomarnače pomešane z vodo....čez 3 ure pojejte 3 jabolka....za kosilo pojejte npr. 1 kg melone, čez 3 ure pa 3-4 paradižnike.....sadje lahko zamenjate, pač katero imate pri roki,ali katero vam bolj paše.....važno je, da je sveže in surovo...ZELOM pomembno je, da ne jeste skupaj dveh različnih vrst sadja, ampak vedno MONO obroke-samo eno vrsto sadja in da je vmes med drugo vrsto sadja vsaj 3 ure......vsako sadje ima v sebi svoje ENCIME, ki razkrajajo pač samo tisto vrsto sadja in v primeru da uživate 2 vrsti sadja skupaj, se encimi "stepejo" ali nevtralizirajo.....zelenjavni obrok lahko nadomestite s kumaricami,paprikami,korenčkom,solato....zelenjavo lahko jeste mešano, ni potrebno MONO,ampak vedno brez kisa in olja in soli....nobene soli, ki veže vodo...zelo pomembno je, da jeste samo sorovo sadje in zelenjavo-NIČ DRUGEGA....to je NAJBOLJŠI NAČIN DA SHUJŠATE IN PREČISTITE TELO.....seveda je ZELO priporočljiva vadba, nesamo zaradi zdravja, ampak predvsem zaradi vaše postave-oblikovanja telesa med hujšanjem in izgleda po hujšanju.....če ne boste telovadili,tekli bo vaša koža lahko ostala ohhlapna-viseča...tam kjer je bila mast,bo sedaj seveda prazen prostor in pretegnjena koža, zato poskrbite, da se bo sproti "oblikovala" na vaše novo telo....če boste lačni, potem lahko pri zelenjavnem obroku pretiravate kolikor hočete,lahko se nažrete zelenjave "za umret"....zelenjava je v pogledu kalorij ničelna, kar pomeni, da toliko kalorij kot ima izgubimo s samo presnovo....če imate še kakšno vprašanje mi napišite..... Herman Teron

Vesna5  

član od: 5.11.2001

sporočila: 36

20. jun 2003 8:53

Ja Herman, ampak kaj se bo pa zgodilo ko se bo spet začela prehranjevati "po starem"?

hetero  

20. jun 2003 12:09

Povejte mi, kakšen smisel ima da nekaj pozitivnega počneš, si pozdraviš dušo in telo....potem pa stopiš na staro pot.....nobenega smisla ni....se strinjate....že prej je treba vse razčistiti v svoji glavi....kaj delam narobe, da sem debel,len in zaspan, bolan, bolehen....in narediti načrt v glavi in se ga držati.....potem ko se pozdravimo (s takšnim načinom prehrane se bomo gotovo pozdravili) se moramo prehranjevati zdravo, veliko sadja,sadja,sadja in zelenjave.....in dosti gibanja.....telo samo nam pove, kaj nam škodi, ko nam je slabo, ko smo po kosilu zaspani, namesto da bi (ko smo dobili dodatno energijo) bili sposobnejšji, budni,polni moči, se nam zeha, se nam spahuje, nas napenja in tišči, odvečna maščoba kar visi čez boke.......premislite sami, KAJ POTEM........ Herman Teron

mbarbe  

član od: 16.12.2002

sporočila: 187

22. jun 2003 15:42

Draga Sončica, poiskala sem to dieto s kliničnega centra in po tej ne bi posegla pri hujšanju. Saj moraš imeti za zdravo prehrano vendar pet obrokov na dan. Bolj všeč mi je že dieta od Hermana. To je res hujšanje na daljši rok, kar je bolj zdravo pa mislim, da tudi bolj učinkovito, saj spremeniš sistem prehranjevanja. Ko shujšaš ustrezno število kil pa si malo spremeni obroke, vključi tudi kaj drugega, vendar brez sladkarij, čim manj kruha in predvsem dosti sadja in zelenjave. Pa na vodo ne pozabi ter gibanje, gibanje, gibanje... To je recept za hujšanje, sama sem ugotovila. Počutiš se tudi bolje. Samo v svoji glavi je treba razčistiti ali se boš lahko odpovedala vsem dobrotam! LP, Branka

hetero  

23. jun 2003 6:25

Z vodo je pa takole.....če ješ veliko sadja-sočnega sadja (melone,lubenice,grozdje itd.) vsak mono obrok (pri enem obroku samo eno vrsto sadja) cca. 075 kg do 1 kg, potem sploh ne čutiš potrebe po dodatnih količinah vode....sicer pa voda iz pipe in ustekleničena voda ni primerna, ker ima nepredelan kalcij, kateri se nam nalaga povsod po telesu....z razlika od vode, ki je v sadju-destilirana voda...rastlina vodo predela in nam ponudi destilirano vodo in "pripravljen kalcij" ki je primeren za naše telo....sicer je bolje, če kupimo destilirano vodo ZA PITJE ne za likalnik........ Herman Teron

SONČICA  

član od: 13.6.2003

sporočila: 15

23. jun 2003 9:41

Dragi Herman in Branka , ali sta prebrala knjigi od knjigo Judy Mazel, da tako pišeta ? Ali sta sama na svoji koži občutila to diete ? Ali sta kdaj probala hujšati po Atkinsu ali pa po knjigi Tudi z ogljikovimi hidrati smo lahko zasvojeni ? kaj menita o tem ? Hvala za odgovor ! l

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

23. jun 2003 10:58

Ja, Herman... Oprostite prosim moji nevednosti, ampak kaj pa je narobe s kalcijem v vodi? Oziroma na kakšen način škodi telesu? Jaz nikoli nisem rada prebirala seznamov hrane, ki jo lahko uživam in katero ne smem. Mislim, da je za človeka dobra vsa hrana, če se le uživa dovolj pestro in če se držiš vodila: od mize pojdi malo lačen. Zato se jaz nikoli "do konca" ne najem. Med obroki pa pijem vodo ali pa Donat. Moj mož , ki pa po službi še veliko težko fizično dela okrog hiše, pa gotovo ne gre lačen od mize. Mogoče bom kdaj pozneje drugače razmišljala... Do sedaj, pa mi je ta način vedno pomagal - tudi zdaj, ko sem po porodu... Diet pa je sedaj že toliko, da ne veš katera bi bila prava in vsako podpira drug strokovnjak, ki "garantira, da je pa ta in ta dieta 100% učinkovita". Mislim da je odgovor v zmernosti: koliko se giblješ, toliko pa jej! Lp, Silva

pegasti  

član od: 7.1.2003

sporočila: 258

23. jun 2003 16:32

Živjo! Jaz lahko samo potrdim opažanja Carmen. Pred približno mesecem sem opravila 14-dnevno dieto iz Kliničnega centra in se izgubila 5 kg oziroma približno konfekcijsko številko in pol. Poleg tega sem živela čisto normalno, kar žal pomeni, da je moja edina rekreacija tekanje za hčerko po igrišču. Moram pa reči, da sem se po končani dieti zelo dobro počutila. Imela sem strašno veliko energije. Načrtujem, da se je bom kmalu spet lotila. Saj je v bistvu to najtežje - odločiti se, da boš nekaj spremenil. Ko pa začneš, pa je vse skupaj precej enostavno. Dieta pa je tudi taka, da družina zraven ne strada... Veliko uspeha vsem!!

hetero  

23. jun 2003 18:19

ne, te knjige nisem prebral....uživanje presne hrane ni dieta, je način življenja...lahko pa je tudi dieta, saj če boste 1 mesec uživali samo presno sadje in malo zelenjave v neomejenih količinah, bo telo samo poskrbelo za ravnovesje v telesu, med drugim boste izgubili tudi maščobo in posledično vodo, kar skupaj znese kar nekaj kg....človek je predvsem sadjejed, kar dokazuje čeljust,zobje,črevesje in še marsikaj....edina žival na zemlji ki kuha je človek...in edino človek pozna danes že okrog 20000 različnih bolezni...vse te bolezni je povzročila neprimerna mrtva kuhana hrana.... kalcij v vodi za človeka ni uporaben, ker se nalaga povsod po telesu (poapneje žil, razni kamni na različnih mestih)...najboljši kalcij je kalcij v sadju in zelenjavi (v surovi obliki-ne v kuhani hrani).. v kuhani hrani se uničijo vsi-prav vsi ENCIMI, ki so nujno potrebni za presnovo posameznega živila...vi pa jeste skupaj s pečenko še pražen krompir, kar je največja katastrofa za človeški organizem-predvsem za želodec...dva fermenta-encima, ki eden drugega nevtralizirata in onemogočita presnovo...v želodec se vam kar teče solna kislina, ki povzroča prebavne motnje,čire na želodcu in črevesju,spahovanje, tiščanje kisline v žlički...vse to samo zaradi nepravilne kombinacije hrane in uživanje mrtve kuhane hrane....človek zaradi nevednosti in starih navad...... Herman Teron

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti