7. avg 2009 8:22
dalea je napisal/a: |
Pozdrav,
da malo ponovno obnovim temo in upam da slišim vaša mnenja. V času počitnic sem imela težave s hčerko z menjavami vzgojiteljic v vrtcu, potem smo to nekako premagali do prejšnjega tedna ko smo bili na morju. Zdaj ta teden pa je začela ponovno hoditi in sicer v drugo enoto, kjer se mi zdi da sploh ni nobene znane vzgojiteljice (vsaj zjutraj ko jo pripeljem ne), tudi sošolci niso isti, ker jih večina v drugo enoto noče voziti, mi pa vstrajamo in seveda vsako jutro jokamo.
Edino kar me je zaskrbelo je, da že 3 dni ima blago drisko, pa včeraj je imela malo vročine zvečer,
zdaj zjutraj je več ni imela, zato sem jo peljala v vrtec, nevem če je to kaka viroza ali pa so to samo težave psihičnega izvora. V vrtecu mi pravijo, da je zjutraj malo kriza potem pa se umiri. Mene pa so zdaj zakrbele te težave z drisko in vročino. Ali sem jaz panična, ali je to normalno, nevem več kaj naj???
Upam da se kdo odzove z kakšnim dobrim nasvetom!!!
Hvala
dalea |
če je mela prejšnji dan zvečer vročino in drisko se je ne vozi v vrtec. Sory.
jaz, če ma otrok zvečer vročino, ga naslednji dan pustim doma, včasih tudi preventivno, da vidim, če je bolan, včasih je pa samo od zobkov, ki mu rastejo.
ne bom več debatirala o virozah z drisko in bruhanjem, ker je to najbolj odvratna stvar ki obstaja. Sva jo z možem od otrok že ene 3x potrefla.
Zadnjič je celo ena mamica pred mano pripeljala ta malo in rekla tovarišici, da je mala nekam vroča in, da naj jo malo opazujejo, ker je tudi bratec bolan?!
Ti svetujem, če se ti zdi, da je otrok bolan, da ga ne voziš v vrtec. ni dobro ne zanj, ne za ostale.
Če bi sumila, da je od zobk, ne bi pisala, da si zaradi te vročine in driske zasrbljena.
Pa da mi ne bi kdo zdej nakladal, da kako je težko dobit varstvo, ker tudi jaz in mož nimava nobnega v bližini, da bi nama pomagal.
Glede uvajanja pa toliko.
V našem vrtcu je uvajanje približno tako kot v drugih vrtcih. En eden, s em, da se podaljšuje naša odsotnost in otrok ostaja vse delje sam v vrtcu. Eni se prilagodijo prej, eni kasneje.
Ko sem jaz uvajala svojega ta mlajšega, je ena punčka jokala že mesec in pol. enostavno se je drla, ne jokala in izsiljevala, vsakokrat, ko je tovarišica koga drugega vzela v naročje. Kaj bi morala po vašem njena mamica bit tam ene par mesecev, da se tamala navadi?!
Za našima nismo imeli nikoli problemov. No se je tudi zgodilo, da sta kdaj kej pojokcala, ma takoj, ko sta šla v skupino in sem pokukala pri vratih, sta se že pomirila.
Katarina K
http://katarinak.moj-album.com/
Sporočilo je spremenil(a) Katarina K dne 07. 2009 08:23
Sporočilo je spremenil(a) Katarina K dne 07. 2009 08:23