9. jul 2009 9:29
Jaz sem za nubuk v Peku kupila nek kamen oz. radirko. Izgleda malo kot plovec za podplate, ampak je mehkejši. Eden najboljših nakupov. Z njim sem očistila čevlje, ki sem jih imela na neki poroki, tako, da sem imela na njih polno črnih črt od gume (od štorastih soplesalcev :) in umazanije. Zdrgneš in gre dol. Najprej se bojiš, da boš čevlje uničil, ampak sem jih že precejkrat čistila s tem, pa jih po treh letih še vedno nosim.
S tem kamnom sem očistila tudi zimske škornje, ki so bili blazno zabarvani od kavbojk, ki so puščale modro barvo.
Letos sem prvič z njim očistila moje Teva usnjene sandale, ki imajo notranji podplat iz nubuka. So se mi od prahu in ostale umazanije na podplatu kar svaljki delali. Dobro sem jih zdrgnila in tiste svaljke (ne moreš verjet koliko!), ki so nastali potem s staro zobno krtačko stran pometla. Čevlji se nosijo kot novi, nobenih svaljkov več, pa tudi usnje ni nič poškodovano.
Lp, mm
ps. sem pa tudi teve pred tem oprala v vodi s praškom, pa jim ni bilo nič. Perem tudi nubuk superge v stroju, dam malo več mehčalca in so kot novi.
marymary