17. jul 2009 14:45
Pred leti sem delala tako kot Dragicka, zdaj pa tako kot Vlado. In oba imata po svoje prav.
Dokler sem "poslovala" s ceki z zakasnelim placilom in placilnimi karticami je bilo zame pomembno da vem koliko in kdaj moram kaj placat. Zdaj cekov ne uporabljam vec, placilne kartice sicer se, vendar malo. Placujem v glavnem z gotovino, ki jo dvignem na bankomatu (obicajno okrogel znesek, hkrati tudi vidim trenutno stanje), s samo BA kartico namrec zelo nerada nakupujem (moj predsodek). Stroskov ne vodim (vec), sem si jih zato da sem dobila obcutek kam gre denar. Vem koliko zasluzim, vem kaksni so fiksni stroski (na trajnike), vem tudi koliko lahko zapravim dnevno. Normalno mi vsak mesec nekaj ostane. Mogoce bi lahko res kdo rekel da imam prevec denarja, ceprav se meni to ne zdi
. Prej bi rekla da imam premalo casa za zapravljat. Tudi zato, ker od nikogar ne morem pricakovat rezervnih financnih injekcij, pazim da imam prihranke in da je poraba manjsa od prihodkov.
Kljub temu da ne fizicno ne vodim dodatne evidence, bi opazila ce bi bil kaksen znesek knjizen dvakrat. Malo manjsa verjetnost je, da bi opazila ce kaj ni bilo placano :), ampak to ni moj problem.
Kar hocem reci je to, da je koristna evidenca (ne zaradi kontrole banke), ampak zaradi kontrole samega sebe, da ugotovis svoje "zapravljalne" navade. Na zacetku se mi je zdelo da imam ogromno place pa je kar nekam izpuhtela.
Zdaj kljub nevodenju vem koliko imam (ne do centa natancno, ampak ne bodimo malenkostni) in ne grem v minus.
Tudi iz Explorerja se da certifikat lepo izvozit. Navodila mislim da so na strani banke.
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"