10. jul 2009 21:51
Dajmo se mal zresnit, bo šef po*izdil, pol pa bomo imeli. Glede melancanov ( ja rad jih imam ) bojo mi začeli iz popka rastit. Dejmo mal spremenit.
Rabimo:
polovico masla, žlico sladkornega prahu, rumenjak, 1 žlica kisle smetane, 24 dag moke, jaz dam pol mehke pol ostre,1/4 žličke sode bikarbone, za sirup, 40 dag sladkorja ( za dietalno varianto 38 dag), 3,2 dcl vode, nekaj rezin limone. Najprej gladko zmešamo maslo in sladkor v prahu, dodamo rumenjak, smetano in gladko zamešamo. Dodamo moko in pecilni prašek, zamesimo testo:
Testo damo za pol ure počivat v hladilnik.
Ko je testo spočito, naredimo kroglice, recimo velikosti ping-pong:
Od kroglic delamo valjček:
in pritisnemo ( sploščimo ) na ribež, da dobimo vzorec:
Polagamo na pekač, seveda vzorec zgoraj:
Tako je videti pekač pred pečenjem. Damo ga v prej segreto pečico na 180 stopinj cca 40min ( do zlato rjave barve ( ne sme bit temno rjava, previdno, hitro se zgodi ).
Dokler se peče, pripravimo sirup: damo kuhat sladkor vodo in rezine limone, naj se mal prokuha, ni treba pretiravat.
Pečeno je videt tako:
Opsssssssss, tole bo treba šefa obvestit, tole je preskočilo od dragičke!
Ko se mal shladi, zalijemo z vročim sirupom:
Pustimo da prenoči in poskusimo.
Temu se reče " urmašice " ali " hurmašice ", podoben recept je v bazi, recepti so podobni z minimalnimi razlikami, jaz sem jih več poskusil, tale se mi zdi rahlo boljši od ostalih, je pa z interneta. Tole je polovica recepta.
In kaj ima to z melancanami?
Čisto nič, ima pa z ljubitelji melancan: tisti ki imajo rad melancane bojo se zelo rad posladkaji s urmašicami, če ne verjamete, vprašajte Kyaro.
ežoj
Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 11. 2009 09:31