7. jul 2009 19:19
Ognjič je napisal/a: |
ežoj, če boš takšne počenjal, boš kmalu moral še kak krožnik več kupit, pa lonec tudi večji...In buhve, če ne bo celo ogrožen tvoj samski stan...Ognjič |
Ma Ognjič, to sem tudi jaz mislil, to bo dren okrog mene, pa sva se nekje uštela: sploh ni posebnega drena, sploh ne vem kaj je narobe ( pa ponoči puščam vse odprto ( če je kakšna bolj sramežljive sorte, pa spim na robu postelje, čist do stene, tako, da se takoj vidi, da je še mesta..........pa nič, brez uspeha. To pa moram nekaj ukrepat ( sem si rekel ), pa dejmo poskusit s še enim darilom.
Potrebujemo ( seveda, spet kraljeva množina: mi, ežoj........ ):
In kaj bomo s tem počeli in kaj naj bi ratalo?
En star recept turške kuhinje, ki ga je polno na internetu, kar v googlajte: imam swoon, ali imam bayildi, pa še dva recepta nista enaka. Torej delamo jed, ki bi je poslovenili nekako " škofa je vrglo " ali " kardinalu se je zavrtelo ", pa bodoči, da mi ni znana čist natančna hierahija pri katoličanih, pri muslimanih še manj, odtod sploh ne vem kateremu "činu" v RKC ustreza imam, pustimo jed kot: imama je vrglo. Zakaj ga je vrglo, so tudi zgodbice, od tega, da je jed tako dobra................ do čist banalne razlage: zaradi dragih sestavin, predvsem olivnega olja ( Ognjič, če še tole ne bo nobene vrglo pol pa res ne vem kako naprej ).
Kaj naj počnemo s melancani olupljenimi na znan način? Po receptu jih potopimo v slano vodo za cca 45 min. Po pojasnilih rimljanke, o novih sortah, ki ne grenijo ( meni zares ne grenijo, nikoli nisem nič čaral okrog solenja in odcejanja, razen pri teh receptih ), sem se odločil, da jih ne bom potapljal v slano vodo, vi pa kakor hočete.
Torej na nekaj žlic olivnega olja pražimo čebulo, ogenj zmanjšamo, dodamo drobno nasekljan česen, mal pražimo na nizkem ognju da čebula omehča, ne sme pa zarumenet, dodamo paradižnik:
dodamo nasekljan petršilj, po nekaterih receptih še kopra zraven, jaz pa dodam luštrek :
dodamo poper ( frišno zmlet ) in sol po okusu. Še dušimo na nizkem ognju cca 10 min in odstavimo.
Na nekaj žlic ( rekel bi: na nekaj več žlic olja, recimo......šest, sedem ) pražimo cele melancane, do zlatorjave barve:
No te so že, na preostalem olju prepražimo razpolvljeno papriko ( očiščeno semen, ki je ( papriko ) večina receptov sploh ne rabi ):
Melancane v pekaču zarežemo po dolgem, pazimo, da ne prerežemo do dna in da preveč ne zarežemo na krajih, moramo dobiti nekakšen žep za fil:
dobljeni žep, čim bolj nafilamo s prej pripravljenim filom:
pokrijemo s pečeno papriko, pokrijemo z alu folijo:
in damo v segreto pečico, na 220 stopinj za eno uro.
Ops, tole je iz ega drugega recepta.
Tole bo pa prav:
ežoj