neznan uporabnik
3. jul 2009 8:45
Površno branje in napačni zaključki so na KulSlo kar precej razširjen pojav. In površno poslušanje v vsakodnevnem življenju prav tako. Bi se lahko dostikrat izognili slabi volji, če ne bi bilo tako. japajaneznan uporabnik
3. jul 2009 8:45
Površno branje in napačni zaključki so na KulSlo kar precej razširjen pojav. In površno poslušanje v vsakodnevnem življenju prav tako. Bi se lahko dostikrat izognili slabi volji, če ne bi bilo tako. japaja
3. jul 2009 8:48
Rimljanka,saj naša mami tudi takrat kosi ko je manj prometa,to je zvečer in kosilnico ima tudi tako obrnjeno da ne leti na cesto.Po vrhu vsega imamo košaro da se trava nabira vanjo.Kaj veš z takim namenom se je pripeljal nazaj ta gospod,mogoče na lahek način priti do denarja.Tako da sem kljub tvojemu komentarju Rimljanka zapis RES prebrala. leni1neznan uporabnik
3. jul 2009 10:33
Samo pripomba: ne glede na emancipacijo in vse, kar zraven spada, je situacija dostikrat popolnoma drugačna, kadar konverzirata dva moška ali pa moški z žensko. Ne glede na to, da se znam branit sama, v kočljivih trenutkih pošljem v ogenj svojo močnejšo polovico, zgolj zaradi skrajšanja postopka. japajaneznan uporabnik
3. jul 2009 10:51
Pristop tega ega preobremenjega modela vsekakor ni za v civilizacijo, zanima pa me, kako bi ravnali, če bi se to zgodilo vam? Se peljete po cesti, nekdo kosi, vam pa prileti kamen v avto in naredi razpoko na steklu. Nedvoumno je, da je kamenček priletel iz kosilnice. Seveda ne bi postopali tako, kot zgoraj omenjeni osebek, vendar vam najbrž ne bi bila všeč ignoranca in zavračanje krivde kosca/koske .. al kako že (ženska oblika mi nekako ne gre z jezika, enako kot lovec/lovka .. jao). Bi klicali policijo, požrli in šli naprej ali pa začeli eksponentno kričati na kosk .. whatever? jancka
3. jul 2009 11:21
Jaz ne bi požrla, ustavila bi avto, pokazala luknjo in se na kulturen način pogovorila. Če hočeš, da ti zavarovalnica povrne škodo, moraš, če se prav spomnim, klicati policijo. To bi storila. Glede ženske, ki kosi: sploh je ni v Pravopisu, niti v SSKJ. Že vedo, zakaj ;) RadaJem
3. jul 2009 11:35
Skratka, morala te zgodbe, še lingvistično podprta, je v tem, da ženskam ni treba kositi. Ta imperativ bi zmogla upoštevati.... Vendelina jr.neznan uporabnik
3. jul 2009 11:38
Tudi jaz, brez prevelike muke jancka
3. jul 2009 11:51
Ja, to s košnjo je res problem. Sploh, če se kosi z nitko, jaz pa mimo s kolesom. To se mi dogaja, ko v mestih kosijo zelenice, nič ne gledajo, če gre mimo pešec, kolesar, ali vozilo. Jaz sem lansko leto dobila kamenček v nogo, še dolgo sem imela vse modro. Kaj, če bi ga dobila v glavo! Kar groza me je teh strojev ob cesti, in ko jih sedaj vidim, poskušam narediti ovinek. Vsekakor pa voznik v tem primeru ni ravnal pravilno. Če bi se odzval kulturno, bi bil tudi pogovor med mamo in njim popolnoma drugačen. zvezdica55neznan uporabnik
3. jul 2009 12:26
No in na koncu koncev vedno pristanemo pri kulturi, bontonu.. če bi meni priletel kamenček v avto itd.itd... in bi doživela en iskren "Oprostite", bi vzela tisto piko, pikico, kot kolateralno škodo v mojem življenju. Če pa bi se kdo začel z mano pregovarjati in mi soliti pamet, potem bi se zadeva končala mnogo kasneje na drugačen način. je pa tudi res, da če že od jutra napumpan s slabo voljo letaš okoli in ti za nameček prileti v avto še kamenček izpod kosilnice, ki jo povrh vsega upravlja ženska, potem si daš duška. Pod pogojem, da si moški. Razmerje moči, pa četudi navidezno, je vsaj v začetni fazi (ki je lahko tudi zaključna takoj tukaj in zdaj) pomembno. In razmerje med razumevanjem prvega in drugega udeleženca konflikta tudi. japaja Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 03. 2009 12:27
3. jul 2009 23:26
Vendelina jr. je napisal/a: |
Skratka, morala te zgodbe, še lingvistično podprta, je v tem, da ženskam ni treba kositi. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jajčevci s sirom na veganski način
Pizza s pršutom