Na počitnicah v Turčiji smo jedli majhne za kak cm debele palačinke, ki so imele okus po biskvitu. A morda ve katere palačinke so bile to in ima recept zanje?
femica
Na počitnicah v Turčiji smo jedli majhne za kak cm debele palačinke, ki so imele okus po biskvitu. A morda ve katere palačinke so bile to in ima recept zanje?
femica
30. jun 2009 19:56
To so verjetno omletke, ne palačinke? Če so imele okus po biskvitu in so malce debelejše od običajnih, po tem sklepam. Mamamia mamamia
30. jun 2009 20:08
In kakšna je razlika med omleto in palačinko Mamamia ? Ali sploh je ? LP hedonist
30. jun 2009 21:09
Jaz naredim tako da stepem beljake posebaj in dodam moki malo pecilnega + limonina lupinica in morda dobite to kar iščete. nitta
30. jun 2009 21:18
hedonist je napisal/a: |
In kakšna je razlika med omleto in palačinko Mamamia ? Ali sploh je ?LPhedonist |
Hedonist, po pravilih je omleta čisto brez moke in so samo jajca s poljubnimi dodatki.
Femica, poskusi s kakšnimi ameriškimi palačinkami. Se mi zdi, da je to še najbolj podobno tistemu, kar opisuješ. V bazi je kar nekaj receptov.
Vanja
30. jun 2009 21:46
Kaj pa pohorska omleta?
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Pohorska_omlet
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Pohorska_omlet
ta je tudi debelejša, pa kot nekakšen biskvit...
tulka
30. jun 2009 21:57
Ojoj, tulči! Seveda tem v sloveniji rečemo omlete, sem čisto pozabila. Jaz sem si seveda predstavljala bolj zajtrk kot desert. Ti zaupam, da pri palačinkah (crepe), ne glede kako so polnjene ne delam gužve. Uh, kok sem prijazna. Ampak, glede na to, da se femica ni spomnila na pohorsko omleto, je bilo verjetno malo manj sladko. Ker, pohorska omleta je "čisto navaden" jajčni biskvit.
Vanja
1. jul 2009 8:14
Mi smo jih jedli v Grčiji. Mislim, da je to čisto navadno palačinkino testo. ampak cvrto ! So namreč precej mastne in polne mehurčkov. Pa polite z medom ipd. Slastne. lartep
1. jul 2009 9:32
lartep je napisal/a: |
Mi smo jih jedli v Grčiji. Mislim, da je to čisto navadno palačinkino testo. ampak cvrto ! So namreč precej mastne in polne mehurčkov. Pa polite z medom ipd. Slastne. lartep |
1. jul 2009 14:08
Femica, potem so bile verjetno tipa ameriške. Po navadi jih delajo z mlekom, jaz sem pa ugotovila, da so res najboljše, če namesto mleka uporabim pomarančni sok. Njami!
Vanja
1. jul 2009 14:14
Ameriške palačinke so v tistem delu sveta precej priljubljene in si kar upam trditi, da so bile res te. freshKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domači prijatelj z orehi in čokolado
Čarobna zelena torta