30. jun 2009 9:48
Moj je dobil zlate kelihe, kot jih imajo župniki pri maši, ker si pač s prijatelji želi piti vino iz njih. Je bil okrogel jubilej, pa se je del družine izprsil. Drugi del se je izkazal s potovanjem tja, kamor si ponovno želi, tretji pa z novo "frštekarijo". Plus navigacija.
Za običajne rojstne dneve pa podarjamo običajne zadeve: karton penine, dober konjak, škatla dobrih cigar ali kakšna nvoa vodna pipa, tudi srajca, športna oprema in podobno. Jaz si vedno zapisešm, ko kdo omeni, kaj bi rad imel, in tako tudi letos ni bilo nobenega problema, ko so spraševali, kaj mu kupit.
Prijateljem podarjam podobno - tisto, kar vem, dajih veseli, in da je tako, da se vidi, da je tudi čisto moja osebna nota zraven. Sem tako naredila en foto album za meni ljubega prijatelja in mu je bilo to ljubše od marsikaterega dražjega darila, ki ga je dobil ob okrogli obletnici, ker je bilo veliko sporočilnosti v izbranih fotografijah.
Tudi običajna buteljka lahko razveseli nekoga, ki mu to kaj. Mojemu ayurvede ne bi podarjala, ker mu to res nič ne pomeni, enako kot ne polet z balonom na primer, je bil pa izredno vesel prijateljevega darila, ko mu je prinesel toliko različnih steklenic in konzerv piva, kolikor let je nabral.
V tem stilu jaz tudi razumem Vendelinino pisanje o rdeči pentlji okoli pasu. Ker z vsakim darilom daš tudi nekaj sebe.
Mamamia
mamamia