26. sep 2009 21:10
Pozdravljeni!
Lepo bi prosila za nasvet kaj je šlo narobe pri mojem prvem poskusu vlaganja:
marmelada odlično uspela, suhi paradižniki in melancani v olivnem olju tudi (še cele šampinjone na žaru sem dodala, rdečo papriko, olive, šalotko, popražen česen-za znoret dobro!), potem sem imela pa gajbico češnjevca in sem poskusila z receptom, ki sem ga našla tule za narezan paradižnik in sicer, da naj ne bi nič zalival z kisom ali sploh čemerkoli, ampak samo nafilal kozarce ter dal zaprte kozarce vreti 20 min v vodo. No, češnjevce sem dodobra osušila, naoljila z olivnim oljem, solila z grobo soljo, dodala narezano svežo baziliko, česen in v vsak kozarec rezino limone. Do tu vse lepo in prav, tudi vakum je bil dobro narejen, samo seveda so med gretjem v vodi se skuhali in spustili za pol kozarca vode. Okus je dober, so pa ja, kot kuhani paradižniki, glavna ideja tega recepta pa naj bi bila, da jih pozimi dodaš kot sveže. Se bo tisto kar gleda iz vode pokvarilo? Ima kdo idejo ali bi recimo v pečici za 10 min na recimo 80 stopinj napravili vakum in ne bi spustili soka, se ne bi skuhali, pa vendar ostali čez zimo?
Drug ponesrečenec je bil stročji fižol. Nafilala sem ga v kozarce ter zalila s solnico, zaprla, postavila na glavo in v deko do drugega dne-le da je bilo zjutraj vse mokro okoli njih, tudi en kozarec se ni dobro zaprl in ne razumem kaj sem napravila narobe? Vse ostalo mi je namreč dobro zaprlo in nič ven steklo, tako, da sem mogla vsega proč vreči (pravzaprav jih je moj z kozarci vred, hmmm). Sem pa nalila vode skoraj čisto do vrha, je bilo morda preveč in jo moram manj?
Res hvala za odgovore, po eni strani mi je super se učit vlagat, ko sem začela sem kar gledala kaj se še da vložiti tako sem bila navdušena, sedaj me pa malo mineva...
hvala!!!
terakota
Sporočilo je spremenil(a) terakota dne 26. 2009 21:13