27. jun 2009 22:30
Kot so mnogi moji predhodniki že povedali nekatere srednje šole organizirajo maturantsko ekskurzijo. Hčerka je bila na eni taki ekskurziji pred dvema letoma v Grčiji. Organizirala jo je gimnazija, spremljali so jih profesorji in vi osmih dneh so videli kar lep del Grčije, zadnje tri dni pa so imeli bolj prosto ob morju. Bili so zelo zadovoljni, saj so se s profesorji, ki so jih spremljali odlično razumeli.
Že jeseni smo imeli starši roditeljski sestanek, kjer so nam razložili kam bodo potovali, kdo bo šel z njimi, kako bo vse organizirano.... Povedali so nam tudi, da šola ni dolžna organizirati maturantskega izleta, da pa po dosedanjih dobrih izkušnjah, to rade volje naredijo, čeprav je to tudi zanje velika odgovornost. Povedano je bilo tudi, da ne bodo težili zaradi enega piva li podobnega, če pa se bodo dijaki opili in počeli neumnosti, bodo te razgrajače pospremili na najbližje letališče in jih poslali domov - kar pa doslej tudi še nikoli ni bilo potrebno. Pojasnili so nam tudi, da bodo na šolo prihajale razne ponudbe potovalnih agencij, naj pa se dijaki sami odločijo kaj želijo. Približno tretjina razreda se je odločila tako za izlet v režiji šole.
Hčerka je bila izredno zadovoljna, ker so veliko videli, ker so se imeli lepo, ker jim profesorji niso težili, ker so bili tako v zadnjem letniku pred maturo še toliko bolj povezani.
Vse je odvisno od družbe s katero bodo potovali na maturanca. Če se sin ne počuti, da bi šel, če mu pijanska družba ne ugaja, ga jaz čisto razumem, da ne bi šel na izlet. Odloči naj se sam, saj izlet ne stane malo in za ta denar si lahko privošči kakšno drugo potepanje, za katero ve, da mu vo všeč. Meni je predlog ribaracarakice zelo všeč. Še nekaj somišljenikov in naj si sami organizirajo izlet, na katerem se bodo imeli lepo, nepozabno. Če je letos premalo časa pa mogoče naslednje leto, po maturi.
Veliko sreče pri odločitvi.
tedyka