Rada bi vložila češnje in višnje v kompotu pa nimam pametnih teceptov.
Hvala.
nja
Rada bi vložila češnje in višnje v kompotu pa nimam pametnih teceptov.
Hvala.
nja
4. jun 2003 13:59
nja.... ....poglej med recepte (pri KUHANJE): ,kompoti, Lep pozdrav vsem! Henri P.S.: Pa ne pozabite piti, kadar ste zejni! Voda je super! Sadni sokovi tudi ...in vino, ter pivo v manjsih kolicinah. Seveda ne pozabite kaj malega, dobrega pojestineznan uporabnik
4. jun 2003 14:38
Žal ne za češnje. nja
4. jun 2003 17:10
Hojla, nja! Jaz vlagam češnje takole: Nabrane češnje operem, nato jih na kuhinjski krpi posušim. V 1l vode skuham 1/2kg sladkorja (mislim, da je 1l vode s sladkorjem za nekje 4-5 kozarcev-če se ne motim...). Češnje dam v kozarce in vročo vodo s sladkorjem polijem čez češnje (z vodo ne varčuj - naliti je moraš toliko, da malo steče čez rob, tako se češnje na pokvarijo), nato kozarce zaprem. V največji pisker, kar jih imam, dam na dno kuhinjsko krpo, notri zložim kozarce in jih zalijem z vročo vodo, nato dam vse skupaj na plin, da voda v piskru vre cca 10 min. Nato pisker s kozarci in vodo zavijem v koco (odejo) in pustim 2 dni. Ta postopek mi je zaupala moja teta, ki ga uporablja za prav vse vrste sadja: višnje, hruške, breskve,... Upam, da ti bo uspelo. Lp, Silva.neznan uporabnik
5. jun 2003 10:30
Hvala za recept! LP NJA njaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Veseli tiramisu
Zmagovalni bananin kruh