5. jul 2009 10:54
Moj ožji žlahtnik je bil v času grde ločitve (kar večinoma so) osumljen oz. obtožen zlorabe svoje hčerke.
Vsakič potem, ko sem ga videla, kako se je pozdravil s svojo hčerko (objem, poljub), sem "prepoznavala" geste, ki so potrjevale to obtožbo....
Tisto, kar mi je včasih delovalo normalno, je zdaj s to stigmo obarvalo stvari drugače.
Dvom "kaj pa če je res? lej lej, pa res jo je za desetinko sekunde preveč dolgo držal za roko in lej lej, res jo gleda malo preveč dolgo..."
Ti dvomi so bili kar nekaj časa v moji glavi. (hvalabogu, v srcu ne!)
In to kljub temu, da mi je njegova žena v detajle razložila, kako ga bo "sesula". Bila je dovolj inteligentna, da se je zavedala, da se najbolje ribari v kalnem. "Kot mati hčerke je dovolj, da zelo čustveno prizadeto izrazim skrb za svojo hči, kako me skrbi zanjo in kako opažam, da MOGOČE NEKAJ ne štima."
Res se je potem že v štartu vse vrtelo okrog zagovarjanja obtožb in dokazovanja, da temu ni tako.
Je pa pridobila psihološko prednost in v tem smislu je šlo tako naprej do konca.
In kar je najhujše, še celo moj žlahtnik je začel dvomiti o sebi.
Vsak gib je dobil drugačen predznak, malo manj kot sfrklalo se mu je od tega, da je namesto da bi se obnašal spontano, najprej pomislil, kako bo to izgledalo navzven.
Pa kaj bom govorila, inteligentni ljudje (pa ni važno ali so pozitivni ali negativni) vedo, kako se stvarem streže..
Imamo v zgodovini dovolj dokazov za to, da velikokrat ponovljena laž postane resnica. Pa tudi bolj ko je neverjetna, bolj je sprejemljiva (kajti "to je pa taka p......rija, da jo verjetno ne bi nihče upal izjaviti, če ne bi bilo res!!")
Pa kaj bom govorila, prepričana sem, da je marsikdo od nas, ki nismo MJ, že doživel kakšno krivo obtožbo in se skoraj požrl zaradi tega.
Sem se pa zdajle spomnila, da ni tako dolgo tega, kar je bilo meni pripisano, da sem "ena druga"..
In NI ŠANS, da DOKAŽEM, da nisem.
Vedno je vse odvisno od tega, kaj iščeš. Če iščeš podobnosti, jih boš našel. Če iščeš razlike, jih boš našel.
Za mene sta pa še vedno najbolj merodajni kategoriji "in flagranti" in "corpus delicti".
Psihološki profil je pa samo eden od pripomočkov.
japaja