16. avg 2010 21:49
Jaz tudi naši kuham. Večinoma piščančje vratove/piščančje želodčke/ribji file (v hoferju se dobi 1 kg zmrznjenega za cca 4 evre), od ogljikovih hitratov pašto/riž/ajdovo kašo/ješprenj, od zelenjave pa vse po vrsti razen gob. Najprej s sekljalnikom na majhno seseljam zelenjavo, jo dam v lonec, dodam meso in OH ter zalijem z vodo toliko, da je vse pokrito. Dodam petršilj, druge začimbe po trenutnem navdihu, če se spomnim, še malo suhih brusnic. Kuham toliko, da je pašta/riž skuhan, takrat dodam še ne kaj nasekljanih strokov česna. Običajno kuham za tri dni skupaj in hranim v hladilniku. Čez ji vsake toliko polijem malo navadnega jogurta ali pa ribje olje (kupljeno v lekarni na liter).
Drugače nekaj idej za pasje jedilnike: http://www.galganeka.si/recepti-recipes.html
Tudi jaz sem začela kuhat, ker je imela naša male težavice, nobeni briketi ji niso zares ustrezali, vedno je imela mehko blato. Posledično so se ji ves čas mašile paraanalne žleze. Od kar kuhamo, teh problemov ni več (trkam), dlaka se ji pa sploh sveti.
tjas