23. jun 2009 22:36
tulka je napisal/a: |
Ko bodo otroci večji se mi zdi prav, da se jih nauči delati in pomivanje posode je čisto v redu zadolžitev (da ne začnemo takoj z ribanjem tal ). Še bolj fino pa se mi zdi, če vsak pomije za sabo, v kolikor je to seveda mogoče. tulka |
Res je, Tulka. Meni se že itak zdi, da premalokrat izkoristim njune sposobnosti (pa nista več malčka, daleč od tega-10 in 12 let). Vsaj posoda, občasno sesanje in podobno jima "pripada ".
Sem ju pa že od malega "zdresirala", da skodelice, iz katere sta jedla Čokolino (in ga še zmeraj, vsako jutro) obvezno vsaj napolnita z vodo v pomivalnem koritu, če je že ne umijeta. Ker mi ni hujšega kot "špahtlati" tisto prilepljeno in par ur zasušeno skorjo s skodelice. Sta morala kar sama očistiti zadevo, če sta pozabila na "odmakanje", pa sta hitro ugotovila, da sprotno umivanje vzame manj časa in predvsem maminega teženja, hehe.
No, pa še nekaj koristnega imam pri hiši - na hodniku sva z možem vgradila zelo globoko keramično kvadratasto korito (ki je sicer namenjeno ročnemu pranju oblek) in meni pride zelo zelo prav pri pranju in po potrebi odmakanju pekačev iz pečice. Tako vsaj nimam vsakokratne poplave zaradi umivanja pekača ob kuhinjski pipi (to pa mi res ne uspe brez poplave).
Sem pozabila prej napisati. Moja tašča ima pomivalni stroj že 20 let, pa je navajena vse sproti pomivati na roke. Stroj uporabi parkrat na leto (ob večjih obiskih, zabavah itd.) - skratka ob enakih priložnostih, kot bi ga uporabila tudi jaz. Enostavno se ni nikoli navadila umazane posode odlagati v stroj, in pravi, da ji gre bolj hitro od rok ročno pomivanje.
Mojca