16. jun 2016 18:27
Ognjič je napisal/a: | ||
Če pa res kdo pozna učitelje, ki dobivajo in celo predlagajo draga darila zase (in za marsikoga je "drago" prispevati tudi 3 evre), potem kar z objavo imen in ustanov na dan. Pa naj se ve, kdo je to, ne pa kar na splošno natolcevat. |
Saj nikjer nisem napisala, da je povsod bilo tako. Glede napisanega pa predvidevam Ognjič, da si starejša od mene, jaz sem OŠ obiskovala v osemdesetin in takrat je bilo na veliko Oš šol tako, saj se spomnim svojih staršev, ki so se pogovarjali z žlahto, ki je imela otroke na drugih šolah in to ne samo v naših koncih. Sicer se pa moj komentar ni nanašal na to kdo nosi kakšna darila ampak na to, da se o tem naj vsak sam odloča in da mi ni všeč, če se kar nekaj staršev odloči zbirati denar in na ta način prisilijo druge, da darujejo, čeprav niso imeli namena darovati, ker pač ne podpirajo takšnega obdarovanja. To kar pa je drago je pa relativno, kajti za nekoga, ki nima so tudi 3 evri veliko (saj to so nenazadnje 3kg kruha in družini, ki nima s čim nahraniti otrok to veliko pomeni). In nenazadnje javni uslužbenci lahko brez, da bi jim bilo potrebno darilo prijaviti sprejmejo darilo v vrednosti 20, 86 evra in če je v razredu otrok 20 in vsak prinese 3 evre, je ta znesek prekoračen skoraj za trikrat.
smeška