Orlova praprot

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

14. jun 2009 15:29

Ej, daga,

tisto mi je najbolj všeč "..........zdaj sem starejša in veliko pametnejša ............ ". Jaz sem zdej v najboljših letih, počasi se bom začel starat in postal bom veliko pametnejši. Komaj čakam!

Ker imaš več knjig, za eno se zanimam, omenil sem je v temi o branju, menda je iz kiparstva, lahko je pri tebi študiram.................ma pust, bom je že našel.

ežoj

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

14. jun 2009 16:40

Japajajček (ta je zmagala zadnjič med predlogi),

ne zanašaj se na nadmorsko višino, kar se klopov na Gorenjskem tiče... ti iz osebnih izkušenj govorim, ker si fejst punca (eeee... gospa) in te je res škoda. Drugič se malo našpricaj, velja?

Sicer pa smo mi doma leta spali na tej praproti (pa ne ves čas na isti ) in odnesli od nje samo to, kar je bilo zdravilnega. Na kresno noč nisem nikoli nič slišala... edino dete se mi je rodilo, to je še boljše :)

tulka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

14. jun 2009 16:57

Evo, da mal popestrimo temo, da ne rečete da slikam le žabe in travo:

čakam, da se čokolada mal shladi.

ežoj

tulka  

14. jun 2009 17:00

Nesramno do amena , jaz bi sedajle klečala na ajdi (elaphus: ) za malo čokolade...

tulka

neznan uporabnik

14. jun 2009 17:11

Ja, tudi kresnice sem nabrala, pa bezeg (ponekod je še zelen), pa meto (pomakam prst - čist! - v tisto banjo, kjer se namaka za sirup.. prvič ga delam in je enkraten, res, hvala cellnetu, da me je spomnil na efekt after eight, ki ga s tem metinim sirupom lahko dosežeš ob čokoladi), pa primožke, tiste dolgo obstojne cvetlice, ki so podobne ivanjščicam, samo da so rumene, pa 3 orhideje (rimljanka, vem, ampak jih je blo tolk na kupu pa tko so lepe.. pa za mojo zlato hčerkico so k zdele pri spuščenih roletah študira za en tak neoseben novodoben meneđmensko obarvan izpit, za katerega je skripto napisal nekdo, ki se mi zdi, da je v sorodu z mojo sosedo od sestrične in moraš imeti latinski slovar pa še mal znanja iz psihologije da ugotoviš a je hotel ljudstvo kaj naučit al jim je samo hotel dokazat, da so itak butlji in da ga ne bojo nikoli dosegli..) Skratka, tulka, me veseli, da sem vsaj od nekoga prebrala iz prve roke, da je tale praprot kar uporabna.. sam nisem glih dobr razumela a ste spali na sveži na licu mesta ali pa.. ? Ja, razmišljam o tehle pripomočkih za preganjanje klopkov..glede na to, da sem gospa in da me je škoda hihi..! S to gospo sem pa začela kmalu po osvoboditvi, ko je bilo zelo otmeno ogovarjat ljudi s takimi bivšimi in deja-vu izrazi.. gospa, gospod.. Sem šla enkrat otovorjena z enimi petnajstimi kilami vse sorte robe nazaj s placa. se ustavim pri eni stojnici, kjer so imeli še nekaj, kar je bilo ugodno in bi jaz mogoče še kupila, pa magari če potem celo noč vlagam (zelenjavo!) pod pogojem seveda, da vse to sploh prinesem do doma. In mi pravi gospa prodajalka: "Pa za vas, gospa?" Tista "gospa" mi pri konkretni otovorjenosti ni ravno sedla.. Odgovorim: "Hvala, nič.. ampak če mi še enkrat rečete gospa..!!! Če bi bila GOSPA, ne bi zdele tole trogala in imela roke do tal..! Tko da če mi zdele še kdo reče GOSPA, dobi ****cenzura****!" Itak sem pol dobila tisto kilo paprik zastonj ker sem jih v dobro voljo spravla ampak sem že spet na robu samohvale.. Sem šla vmes na strička gugla, je rekel, da glede na podnebne spremembe se tudi klopi selijo višje, bo treba spremenit navade. Se bom poskusila navadit teh sprejev. japaja

neznan uporabnik

14. jun 2009 17:13

Ežoj, počak s to čokolado, jutr bo moj metin sirup fertik japaja

tulka  

14. jun 2009 17:22

japaja je napisal/a:
Skratka, tulka, me veseli, da sem vsaj od nekoga prebrala iz prve roke, da je tale praprot kar uporabna.. sam nisem glih dobr razumela a ste spali na sveži na licu mesta ali pa.. ?

Tale dvom ti bom zaenkrat oprostila, ampak samo zato, ker si mestna dična gospodična (ja, vmes sem malo brala forume)...

tulka

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

14. jun 2009 17:58

OK ,kaj je tlele sploh vodilna tema ???? hedonist

neznan uporabnik

14. jun 2009 18:08

Orlova praprot in nje uporaba? japaja

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

14. jun 2009 18:22

Praproti načelno poznam. Vem, da jo živinorejci, tisti ki gojijo kravce in podobne živali uporabljajo za nastiljanje, to je, da na njej spijo,pa opravljajo biološke potrebe, nisem pa mše slišal, da bi se uporabljala za druge namene. Tudi v naravi ni kaj prida uporabna saj je ostra in pikajoča tako da če bi jo hotel imeti spodaj pri kakšnem romantičnem opravilu ne bi šlo. Tako da če ima kdo kakšne podatke za kaj konkretno gre bom hvaležen vsake informacije. Kolegica Rimljanka, a lahko daš kako strokovno razlago kako orlova praprot zgleda v naravi ? Že v naprej se ti lepo zahvaljujem. LP hedonist

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti