14. jun 2009 17:11
Ja, tudi kresnice sem nabrala, pa bezeg (ponekod je še zelen), pa meto (pomakam prst - čist! - v tisto banjo, kjer se namaka za sirup.. prvič ga delam in je enkraten, res, hvala cellnetu, da me je spomnil na efekt after eight, ki ga s tem metinim sirupom lahko dosežeš ob čokoladi), pa primožke, tiste dolgo obstojne cvetlice, ki so podobne ivanjščicam, samo da so rumene, pa 3 orhideje (rimljanka, vem, ampak jih je blo tolk na kupu pa tko so lepe.. pa za mojo zlato hčerkico so k zdele pri spuščenih roletah študira za en tak neoseben novodoben meneđmensko obarvan izpit, za katerega je skripto napisal nekdo, ki se mi zdi, da je v sorodu z mojo sosedo od sestrične in moraš imeti latinski slovar pa še mal znanja iz psihologije da ugotoviš a je hotel ljudstvo kaj naučit al jim je samo hotel dokazat, da so itak butlji in da ga ne bojo nikoli dosegli..)
Skratka, tulka, me veseli, da sem vsaj od nekoga prebrala iz prve roke, da je tale praprot kar uporabna.. sam nisem glih dobr razumela a ste spali na sveži na licu mesta ali pa..
?
Ja, razmišljam o tehle pripomočkih za preganjanje klopkov..glede na to, da sem gospa in da me je škoda hihi..!
S to gospo sem pa začela kmalu po osvoboditvi, ko je bilo zelo otmeno ogovarjat ljudi s takimi bivšimi in deja-vu izrazi.. gospa, gospod..
Sem šla enkrat otovorjena z enimi petnajstimi kilami vse sorte robe nazaj s placa. se ustavim pri eni stojnici, kjer so imeli še nekaj, kar je bilo ugodno in bi jaz mogoče še kupila, pa magari če potem celo noč vlagam (zelenjavo!) pod pogojem seveda, da vse to sploh prinesem do doma.
In mi pravi gospa prodajalka:
"Pa za vas, gospa?"
Tista "gospa" mi pri konkretni otovorjenosti ni ravno sedla..
Odgovorim:
"Hvala, nič.. ampak če mi še enkrat rečete gospa..!!! Če bi bila GOSPA, ne bi zdele tole trogala in imela roke do tal..! Tko da če mi zdele še kdo reče GOSPA, dobi ****cenzura****!"
Itak sem pol dobila tisto kilo paprik zastonj ker sem jih v dobro voljo spravla ampak sem že spet na robu samohvale..
Sem šla vmes na strička gugla, je rekel, da glede na podnebne spremembe se tudi klopi selijo višje, bo treba spremenit navade. Se bom poskusila navadit teh sprejev.
japaja