Regres

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

tema odprta - 12. jun 2009 17:35 | ogledi: 1.745 | odgovori: 10

No sredina junija je tu,ponekod so na regres že pozabili.Pri nas pa so ga izplačali danes.

Še sedaj mi je vroče ,ko se spomnim koliko.

Kakor sem si prebrala na straneh DURS-a naj bi bil 686 pa ša nekaj centov bruto oziroma če ni določeno po kolektivni pogodbi drugače naj bi znašal toliko kot zajamčeni OD nekje 589 se mi zdi.

V podjetju so nam povedali ,da bo regres znašal 686e bruto,ampak ,da ne bomo dobili vsi enako.Razdeljeni bomo po kategorijah.

No tu pa nastane problem.Ali nam lahko v istem podjetju za isto delo izplačajo različno višino regresa.Sploh glede na to,da nisi bil nič na bolniški,da delaš 100% normo,vse sobote(ki jih mimogrede ne dobiš plačane skoraj nič)in ,če je potrebno vskočiš še v nedeljo.

Bi res rada vedela kako je s tem.Kajti jaz sem dobila izplačano nekaj manj kot 300e(roko na srce ,res sem pričakovala več).Dobro no vsaj neki je ,sam zakaj pa lahko za enako delo nekdo dobi kar dobrih 100e več.To mi pa nekak ne sede.

kriznana

pi.kica  

član od: 19.8.2007

sporočila: 75

12. jun 2009 18:37

Regres se lahko izplača v dveh delih in v veliko podjetjih imajo tako prakso. Prvi del pride nekje v tem času, običajno je to večji delež regresa; drugi del- poračun, pa mora biti izplačan do konca novembra. Kaj pa če bo tudi pri vas tako in boste na koncu, ko boste sešteli oba dela, vsi prišli do enakega zneska? Samo nekateri pač zdaj večji delež, drugi manjšega, v poračunu pa obratno. Čeprav dejansko ne vem, če je kaj takšnega dovoljeno, še bolj pa me čudi, da ne bi vsi dobili enakega zneska ... Hm, no ja, povsod so križi in težave, mi smo ga dobili na primer v bonih, ki jih moraš izkoristiti v prav določeni trgovini... pi.kica

kriznana  

12. jun 2009 20:29

Žal pi.kica je pri nas samo izplačilo v enem obroku.Sicer pa je za naše podjetje zelo znano,da dela kar precej mimo zakona.Ampak žal si tu ne moremo nič pomagati.Zanj je tudi nekaj običajnega ,da ti ne odobri dopusta ,ko ga rabiš.Zato nas je kar nekaj ,ki nam bo propadel.Pa še marsikaj bi lahko naštela.Ampak ....tako pač je .Na žalost kriznana

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. jun 2009 21:20

Pri regresu je tako, da se definira bruto znesek in ta se obračuna vsem, ki so upravičeni (v individualnih pogodbah te postavke ponavadi ni), medtem ko se dohodninska akontacija obračunava skladno z dohodninskim razredom zaposlenemga (tja, kamor mu drugače obračunavajo plačne prejemke, ga razvrstijo tudi pri regresu). Posledično to pomeni, da imajo tisti z višjimi plačami pri izplačevanju nižji neto od tistih z nižjimi plačami, ker so jim obračunali večjo akontacijo dohodnine. Vendelina jr.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

12. jun 2009 23:29

Bruto znesek regresa je pri delavcih, ki imajo individualne pogodbe, enak.

F r i n a

snorci  

član od: 2.8.2002

sporočila: 66

13. jun 2009 21:59

Mene pa zanima, če mi regres sploh pripada. Zaposlila sem se namreč aprila in imam pogodbo samo za pol leta.Mi pripada vsaj polovica? Do kdaj naj bi bil izplačan? snorci

ursa40  

član od: 28.4.2005

sporočila: 610

13. jun 2009 22:05

Ja Snorci ti pripada vendar po izteku 6 mesecev.Torej ko dopolniš pol leta ti mora delodajalec izplačati regres, za toliko kot boš delala pri njem. ursa40

kriznana  

14. jun 2009 19:35

Kolikor vem ti pripada za vsak dopolnjeni mesec 1/12 regresa.Prosim,da me popravite,če nimam prave informacije.Meni je tako rozložila gospa na inšpektoratu. kriznana

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

14. jun 2009 19:39

Delam v javnem zavodu in zadnjih nekaj let je bruto višina regresa odvisna od plače: tisti z nižjimi plačami dobijo več, tisti z višjimi pa manj, poprečje je pa tako, kot država reče. Tak je interni dogovor in še kar velja. Ne vem, kaj piše v zakonu, se mi pa zdi v redu. Lep pozdrav, Sonja

snorci  

član od: 2.8.2002

sporočila: 66

15. jun 2009 21:20

Ali mi morajo del regresa izplačati tudi, če mi ne podaljšajo pogodbe? snorci

sarin  

član od: 14.1.2009

sporočila: 114

15. jun 2009 21:47

Del regresa ti morajo plačati v vsakem primeru,tudi če ti ne podaljšajo pogodbe.Za tisti čas,ko si bila pri njih,ti ga morajo izplačati. Mi dobimo regres v treh delih in tako je že nekaj let...Prvi je konec aprila,drugi konec maja in zadnji konec junija.Žal,ampak bolje kot nič... sarin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti