Kakšne jedi pripravljate s proseno kašo? Našla sem nekaj receptov, vendar me zanima, če ima kdo še kaj na zalogi. Sama jo naredim z jogurtom in sadjem, vendar bi poizkusila še kaj novega.
lp
Dana
Kakšne jedi pripravljate s proseno kašo? Našla sem nekaj receptov, vendar me zanima, če ima kdo še kaj na zalogi. Sama jo naredim z jogurtom in sadjem, vendar bi poizkusila še kaj novega.
lp
Dana
28. maj 2003 6:50
Sem kar precejšen potrošnik kaše. Paše kot rižota v vsaki kombinaciji, dodatek zelenjavnim juham, rada pa jo imam tudi samo kuhano, zabeljeno z malo masla in potreseno s parmezanom. Ali pa kuhano na mleku, potem pa v pekač plast kaše, plast jabolk, plast kaše, prelito s smetano in zapečeno v pečici. Namesto jabolk sem dala tudi že marelično marmelado, pa je bilo tudi dobro-meni še bolj. Skratka, uporabljam jo nekako v enaih kombinacijah kot riž. Z jogurtom in sadjem je pa zame nova ideja. Kaja
17. nov 2004 20:54
Kaja napisali ste zelo mamljive predloge, vendar za novo neizkušeno kuharico je premalo podatkov. Prosim, če lahko napišete kakšen konkreten recept. Valenija
17. nov 2004 21:45
Jaz skuham fižolovo juho in vanjo zakuham proseno kašo. Poleg tega da je zelo dobra je tudi izredno zdrava. lp Vesna Vesna Milek Recko
17. nov 2004 22:37
Prosena kaša z jabolki 30 dag prosene kaše 8 dl mleka 4 žlice sladkorja 6 dag masla 1 kg naribanih jabolk 2 žlici sladkorja v prahu 1 žličk cimeta 1 zavitek vanilina 1 pecilni prašek. Kašo zakuhaš v mleko. Ko je primerno gosta (približno po 20-ih minutah), primešaš sladkor. maslo, cimet, vanilin, pecilni prašek. Razporediš v pomaščen pekač, potreseš z jabolki in postaviš v vročo pečico. Pečeš pol ure pri 180 stopinjah. Preden postrežeš, po želji potreseš z mletim sladkorjem.
18. nov 2004 8:25
Pri nas je večkrat na jedilniku češpljeva kaša kot pecivo www.kulinarika.net/baze/recept.asp ali v drugačni obliki (jed na žlico) Vesna Leben
18. nov 2004 9:05
Pa kisla repa z proseno kašo ,njam ,seveda če se zraven kuha še kaj, kar leze po vseh štirih je boljše. Marta
18. nov 2004 9:06
Na strani od Droge Portorož se najde zelo veliko dobrih receptov za vse vrste kaš. http://www.droga.si/default.asp?id=600&show=all Janina
18. nov 2004 10:05
Na forumu je že lep čas poštengana kaša pod recept tedna. lp Vesna Vesna Milek Recko
18. nov 2004 10:43
Ola ! kuhani proseni kaši dodaj 1 -2 jajci, žlico moke in malo naribanega sira. Dobro premešaj, daj v pekač, potresi s sirom in v pečici zapeči. Zraven pa veliko skledo solate. Lp, Maja
18. nov 2004 16:02
Pozdravcek! polnjene paprike s proseno kaso: V osoljeni vodi skuhaj proseno kaso. Na oljcno olje daj drobno narezano cebulo in ko postekleni dodaj drobno nariban korencek, 1 ali 2 drobno naribana krompirja (surova). Ko se zmehca posoli, popraj,dodaj 1 strok strtega cesna, sesekljan petersilj, malo ingverja. Nato dodas kuhano kaso in vse premesas. S tem nadevom polni paprike. Jaz papriko prerezem po dolgem, tako, da dobim 2 "colnicka". Na vrh nadeva dam tanke rezine svezega paradiznika ali paprike. Zlozim na naoljen pekac in pecem v pecici. Ko je napol peceno, polijem s kislo smetano in dopecem. Poleg postrezemo skledo solate. lp domeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem
Pekoče piščančje perutničke