9. jun 2009 14:35
Kozamurnik, pa ne za vsako stvar na zadnje noge... aojojoj, peace, sister....
Drugače pa primerjava s torto ni najbolj posrečena. Razlika med torto v moji izvedbi in hruška v steklenici v moji izvedbi je v tem, da torto znam narediti , medtem ko še nikoli v življenju nisem privezala nobene steklenice na noben sadež.
Moja starša sicer imata na dvorišču nekaj vilijamovk in vsled tega sta to tudi poskusila in se je končalo z razbito steklenico, polomljenimi vejami in zmečkanimi plodovi, ....skratka ni nikomur potegnilo, da bi s tem nadaljeval.
Sicer pa, vsak po svoje. Jaz dragim osebam poleg emocionalne angažizranost v darilu (kar doma izvedena hruška v steklenici vsekakor ima) podarim tudi izdelek, ki zdrži še kak kriterij več, kot zgolj emocionalni angažma. Nekako se ne upam podariti nekaj, kar je objektivno šmafu, ampak se bomo vsi delali, da je okej, samo zato, ker je "mojih ruku dijelo" - ne upam, v smislu ne želim vzpostaviti obdarjencu pritiska, da bi moral biti blazno srečen, ker je dobil en polizdelek, ozrioma nekaj, kar je imelo dober namen, izvedba je pa ausglajzala. Tudi ne želim podarjati nečesa, karnima ogromen emocionalni naboj, oblikovno pa ni uspelo ozrioma ima še rezerve...in bi odarovala in se hkrati opravičevala, "ker ni čist tko ratal, koker sem mislila"..in bi temu sledil en "ah, nič hudega, saj je v redu, glavno, da je od srca.....", skratka če že obdarujem me ni treba hkrati tudi tolažiti.
Sama rada podarjam nekaj, v kar sem suverena (v izdelek, v darilo, v celoten koncept, v to, da sem intenzivno razmišljala, kako naj celotno obdaritev izvedem). Potem je dober feedback tudi na obdarjenčevi strani. Drugače ga pa ni. Vem, kakšna je razlika, ker sem nekajkrat kiksnila. Sem bila pač mlajša.
Tudi tort sem kar nekaj spekla in nekaj jih je šlo tudi v smetnjak, preden sem servirala prvo. In do točke obdarovanj je tudi nekaj časa minilo. Do točke, ko si jih izmišljam in ko so v tretjem poskusu že tolikanj korektne, da pošljem recept Stani (in potem "razturavava"
), pa je tudi minilo nekaj let.
In tudi pri teh hruškah v steklenici: tako vražje enostavno to ne more biti (kakšno steklo, koliko je lahko steklenica težka, kakšna mora biti osvetlitev, kakšen zamašek, kako se to na koncu oblikuje in zavije), če bi bilo, bi bilo tega več. So pa mojsti, ki zaradi svoje veščine to naredijo tako, da izgleda enostavno.
Anyway, jaz ti želim srečo pri tem eksperimentu. To, če se jaz takega eksperimenta ne bi lotila, še ne pomeni, da kogarkoli odvračam od njega.
Vendelina jr.